Europa på andenpladsen

16-04-2012 09:04
Her i weekenden afviklede USA for første gang et CDIO – international dressurkonkurrence med nationscup – det blev til amerikansk sejr over et blandet europæisk hold, der bl.a. talte danske Mikala Gundersen

Det var lykkedes at samle fem dressurhold til den første Nations Cup konkurrence på amerikansk grund denne weekend. WEF Wellington Dressage Nations Cup 3* blev redet i lille tur, med kür finale i Intermediaire afviklet om aftenen på det store dressurstadion. Det er planen, at konkurrencen skal blive et fast indslag i vinterturneringerne i Florida, og arrangørerne håber på, at man til næste år kan afvikle klassen med to Grand Prix ryttere parret med to lille turs ryttere, for så at udvikle den til at rides udelukkende i Grand Prix, som vi kender det fra konkurrencerne i Europa. I alt var der 30 ryttere til start fordelt på otte hold. De fem bedste hold gik videre til kür finalen lørdag aften. - Vores hold, bestående af Katharina Stumpf fra Østrig, Anja Plønske- Tyskland, Kevin Kohmann- Tyskland og jeg selv, blev nr. 2 den første dag til vores egen store overraskelse eftersom vi havde to ryttere med på lånte heste. Kevin og Anja sad begge på deres heste for første gang tre dage inden stævnet, fortæller Mikala Gundersen fra USA. - Jeg blev ringet op ugen inden stævnet og spurgt, om jeg ville være med på et Europæisk hold, da det var tilladt at blande nationaliteter for at få flest mulige hold. Jeg synes det lød sjovt så jeg måtte ud og låne en Intermediare 1 kür i en fart. Vores Chef d'Equipe Alexander Meier fra Østrig fik travlt med at få designet logo og broderet Polo shirts, skjorter, underlag og kasketter. Da vi ankom til stævnet vakte vi stor opsigt med alt det super lækre udstyr. Vores motto blev "Det kan godt være vi ikke er det stærkeste hold, men vi er dem der har det smarteste udstyr", fortæller Mikala, hun red på sit nye Grand Prix-håb My Lady e. Michellino. - My Lady var temmelig spændt inde på det store stadion den første dag, og fik egentlig ikke de points som vi på forhånd havde forventet os. De andre gik til gengæld bedre end forventet, så det gav os adgang til küren. Her gik alle vores heste deres bedste, og vi endte igen på andenpladsen - faktisk kun få points fra amerikanerne som løb med guld og bronzemedaljerne. Det var virkelig sjovt at være med, men til næste år må det altså kunne lade sig gøre at få et dansk hold sat sammen. Om vi så skal importere en rytter eller to. Mikala fortæller også, at foruden My Lady, så var der fire andre Dansk Varmblodsheste til start i Nations Cuppen. Og i de nationale klasser var der et hav af heste, med Dansk Varmblods logo på låret. - Jeg kommer til at savne det brændemærke i fremtiden, når jeg rider rundt på opvarmningsbanerne herovre, slutter Mikala Gundersen.

Info

WEF Wellington Dressage Nations Cup
Guld: USA - Christopher Hickey/Witness Hilltop 71.425%, Caroline Roffman/Pie 70.050%; Shelly Francis/Doktor 68.650% og Devon Kane/Destiny 67.525% totalt 210.125 points.

Sølv: Europa - Kevin Kohmann (GER)/Klouseau 70.825%, Mikala Gundersen (DEN)/My Lady 70.475%, Katharina Stumph (AUT)/For My Love 68.075% totalt 209.375 points.
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen