Et nyt Ridehesten er udkommet

02-01-2019 11:31

Januarudgavet af magasinet Ridehesten er nu fremme ved de fleste abonnenter. 

Copyright Ridehesten.com

Som redaktør Britt Carlsen skriver i sin leder i magasinet Ridehesten 01/2019, så er juleferien og årsskiftet den tid, hvor der er tradition for at gøre status og reflektere over det forgangne år, men også det helt nye og ubrugte år. 2018 har uden tvivl budt på store hestesportslige oplevelser, som for mange har skabt værdifulde minder, men året har for det danske hestefolk også budt på store udfordringer. Flere heste måtte i Danmark lade livet til herpesvirus, der florerede i foråret, og sommeren blev den varmeste og tørreste længe, hvilket betød tørke og som følge deraf mangel på græs og dårlig høst til vinterforrådet.

Heldigvis er der mange store oplevelser at se frem til i 2019, og en af de nært forestående er Dansk Varmblods Hingstekåring, der i når fejrer sit 40-års jubilæum i MCH Messecenter Herning ved et forrygende arrangement. I et historisk tilbageblik kan du i magasinet Ridehesten læse om hingsten Rambo, der i 1989 indvarslede en ny æra i avlen. Ligeledes kan du læse om kollektionen af unghingste udtaget ved december måneds forbesigtigelser og finde en komplet liste over alle udtagne hingste.

På avlsfronten kan du også læse om årets sidste tyske hingstekåringer, hvor en danskavlet hingst strålede, og afslutningen af den danske 35-dages afprøvning af hingste. Det er også i dette blad, du kan læse Dansk Varmblods formandsberetning om året, der gik, samt beretningen om WBFSH's årsmøde.

Som den lokkende forside afslører, så bringer vi i dette blad en rejsereportage om rideferie i Saharaørkenen. Den indlevende historie og smukke billeder giver dig fornemmelsen af at være med på den helt særlige tur på de stærke, hurtige og udholdne berber-araberheste.

Til rytterne, uanset disciplin og niveau, bringer vi en artikel af træningscoach Lars Mars Johansen om tillægstræning med masser af inspirerende forslag til hjemmetræning, planlægning af din træning og gode fif. Du kan i januarbladet også læse om betydningen af næsebåndets placering, introduktion til biddet, ryttervægtsprojektet, hvis skoen trykker og når hesten dør, som er nogle af de områder, der bliver berørt i bladet. Vi kigger også nærmere på doping og fodring af præstationshesten samt tørkens konsekvens af hesteholdet og ser derfor på fem alternativer til hø.

Abonner på Ridehesten.

Digitalt magasin.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen