Et 9-tal og en sejr til Bøgegårdens Comann (video)

14-10-2021 19:57

Annika Knudsen Lorentsen

I Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års springheste har Jacob Thedor Schmidt og Bøgegårdens Comann netop taget sejren i første kvalifikation, efter en flot fejlfri runde

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Bøgegårdens Comann. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var i alt 31 ekvipager til start i dagens første kvalifikation for de 5-årige heste i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. 

Bedst i dag var den unge rytter Jacob Theodor Schmidt i sadlen på Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmidt). Denne ekvipage red på banen som den sidste og her formåede de at imponere dommerne så meget, at de red sejren i hus. 

Jacob er blot 17 år, men alligevel har han hele fire unge heste med ved årets championatsfinaler, hvor han altså netop har redet en sejr i hus. I videoen nederst kan I høre Jacob fortælle lidt om Comann. 

– Det var en vældig flot runde, den er super galopperede og har et kraftfuldt afsæt, samt en god teknik. Den gør alt det, som man gerne vil se i en springhest, understregede Johnny Hansen, som sammen med Kenneth Ernst står for vurderingen af de unge heste i dagens kvalifikationer. Comann fik tildelt et 9-tal for dagens runde. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen og Can Talk To Me TD. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev den velspringende Can Talk To Me TD e. Catoki/Acorado (opdr. Trine D. Snitgaard Nielsen), som blev fremvist af Rikke Haastrup Kristensen og ligeledes fik rosende ord med på vejen fra Johnny: 

– Det er en super dejlig hest, som har stor kapacitet og som springer ens hele vejen rundt. Den går med et stort overblik og vi har i dag valgt at give hende 8,8. 

Copyright Ridehesten.com
Louise Stenvang og Luna Ask. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tredjepladsen blev delt af Karen Møller Rohde i sadlen på Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue/Tannenhof's Cheenook (opdr. Familien Camitz v/Linus Camitz) og Louise Stenvang med Luna Ask e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), som begge opnåede 8,7 i dagens kvalifikation. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Evolution Ask DWB. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I morgen skal 5-års hestene gå deres anden kvalifikation og herefter bliver de 20 bedste sammenlagt kvalificeret til lørdagens finale. 

Se resultatet fra dagens klasse HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen