Et 9-tal og en sejr til Bøgegårdens Comann (video)

14-10-2021 19:57

Annika Knudsen Lorentsen

I Pavo og Dansk Ride Forbunds championat for 5-års springheste har Jacob Thedor Schmidt og Bøgegårdens Comann netop taget sejren i første kvalifikation, efter en flot fejlfri runde

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt og Bøgegårdens Comann. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Der var i alt 31 ekvipager til start i dagens første kvalifikation for de 5-årige heste i Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for ungheste. 

Bedst i dag var den unge rytter Jacob Theodor Schmidt i sadlen på Bøgegårdens Comann e. Cristallo I/Bøgegårdens Quidam (opdr. Stina og Jørgen Schmidt). Denne ekvipage red på banen som den sidste og her formåede de at imponere dommerne så meget, at de red sejren i hus. 

Jacob er blot 17 år, men alligevel har han hele fire unge heste med ved årets championatsfinaler, hvor han altså netop har redet en sejr i hus. I videoen nederst kan I høre Jacob fortælle lidt om Comann. 

– Det var en vældig flot runde, den er super galopperede og har et kraftfuldt afsæt, samt en god teknik. Den gør alt det, som man gerne vil se i en springhest, understregede Johnny Hansen, som sammen med Kenneth Ernst står for vurderingen af de unge heste i dagens kvalifikationer. Comann fik tildelt et 9-tal for dagens runde. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup Kristensen og Can Talk To Me TD. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Andenpladsen blev den velspringende Can Talk To Me TD e. Catoki/Acorado (opdr. Trine D. Snitgaard Nielsen), som blev fremvist af Rikke Haastrup Kristensen og ligeledes fik rosende ord med på vejen fra Johnny: 

– Det er en super dejlig hest, som har stor kapacitet og som springer ens hele vejen rundt. Den går med et stort overblik og vi har i dag valgt at give hende 8,8. 

Copyright Ridehesten.com
Louise Stenvang og Luna Ask. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Tredjepladsen blev delt af Karen Møller Rohde i sadlen på Evolution Ask DWB e. Zirocco Blue/Tannenhof's Cheenook (opdr. Familien Camitz v/Linus Camitz) og Louise Stenvang med Luna Ask e. Favorit Ask/Lambrusco Ask (opdr. Stutteri Ask A/S), som begge opnåede 8,7 i dagens kvalifikation. 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Evolution Ask DWB. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

I morgen skal 5-års hestene gå deres anden kvalifikation og herefter bliver de 20 bedste sammenlagt kvalificeret til lørdagens finale. 

Se resultatet fra dagens klasse HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner