Nina Marie Villadsen
Der er snart ikke længe til, at vi kender navnene på de nye verdensmestre i henholdsvis distance, dressur, kørsel, military, paradressur, reining, springning og voltigering, for World Equestrian Games (WEG) løber af stablen fra den 23. august til den 7. september i franske Normandiet.
Der er naturligvis ingen tvivl om, at både deltagere og arrangører er spændt på det store arrangement, men også tilskuere og de mange mange hesteinteresserede verden over, der ser frem til at sidde klar hjemme foran tv-skærmene og følge konkurrencerne, er for længst begyndt at glæde sig.
Danmark har en solid VM-historie med både verdensmestre og flere medaljer, og også i år sender vi en større delegation af håbefulde og særdeles dygtige deltagere afsted. Danmark stiller faktisk både hold i dressur, springning, reining og paradressur, samt med individuelle deltagere i både military, voltigering og distance. Med andre ord er Danmark repræsenteret i hele syv ud af de otte discipliner.
I magasinet Ridehestens augustnummer ser vi både tilbage på de mange flotte VM-resultater danske ryttere gennem tiden har opnået, vi løfter sløret for et samlet overblik over de mulige danske VM-deltagere i år og så giver vi læserne et godt overblik over begivenhedernes gang, så man allerede nu kan planlægge, hvilke dage, der skal tilbringes foran fjernsynet.
Dertil har vi taget en snak med nogle tidligere danske verdensmestre, og har fået svar på, hvordan det egentlig føles at blive verdensmester. Også bare det, at ride ind på banen ved et verdensmesterskab kan være en stor oplevelse, som den tidligere dobbelte danske verdensmester i paradressur, Line Thorning Jørgensen, her fortæller til Ridehesten.com:
- Jeg har haft den store oplevelse at ride ind på banen til et VM to gange, første gang i 2003 i Belgien og anden gang i 2007 i England. Det er en kæmpe oplevelse, og de gange jeg har redet VM får man tanken ”hold da op, hvor er jeg heldig at få den her oplevelse”. Det sus det giver i maven er helt ubeskriveligt, og det er lige stort hver gang. Men denne gang tror jeg, at det bliver en endnu større oplevelse, da der er kommet mere fokus på paradressur, så der er efterhånden ved at være et stort publikum, og det giver bare lige det sidste sus i maven, at tribunerne er fyldt op og omgivelserne er perfekte. Så jeg glæder mig utroligt meget, samtidig med at det bliver lidt vemodigt, for da DiCaprio er ved at være en ældre herre, og ikke er den bedste til at rejse, bliver det nok vores sidste mesterskab i paradressur. Så vi skal bare nyde hver en ridetur og yde det bedste vi kan.
Læs meget meget mere i magasinet Ridehestens augustnummer.