EM-guld til Sophia Ludvigsen

20-07-2024 17:43

21-årige Sophia Ludvigsen, der var været med til at sikre de danske U25-ryttere holdsølv ved EM for unge dressurryttere i St. Margarethen i Østrig, har nu sikret sig den individuelle titel som europamester med Blue Hors Quintana 

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Quintana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter det danske U25-hold for tredje år i træk har vundet EM-sølv, er den første individuelle konkurrence for U25-rytter også afviklet, hvorefter det i morgen gælder medaljerne i Kür.

Den individuelle konkurrence i U25 Grand Prix er afviklet over to dage, hvor Sophia Ludvigsen med Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados i går lagde sig i spidsen med 72,231%, og det skulle i dag vise sig, at den præstation holdt til en plads øverst på podiet og altså en titel som europamester.

Det er helt fantastisk, og der var virkelig spænding helt til det sidste, da tyske Helen Erbe red som andensidste rytter. Det er stadig helt uvirkeligt og tager nok lidt tid, før det falder til bunds. Nu glæder vi os bare til at give den fuld gas i Kür i morgen, og så må vi se, hvordan det ender, lyder det fra Sophia i Østrig.

Der er mange dygtige ryttere i feltet, som gerne vil give Sophia endnu mere konkurrence i küren i morgen, fx britiske Annabelle Pidgley, der i dag har sikret sølvet kun 0,026% efter Sophia, mens tyske Moritz Treffinger og hollandske Marten Luiten tog hhv. bronze og fjerdepladsen.

De øvrige danskere fra sølvholdet var Thea Bech og Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair, der sluttede individuelt som nr. 9, Karoline Rohmann med Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusador (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) på 11. pladsen og Sara Aagaard Hyrm på Atterupgaards Cooper e. Charmeur/ Gribaldi (opdr. Atterupgaard) som nr. 23.

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Gram Jacobsen og Finest Alegra. Foto: Ridehesten.com/Aviaja V. Hansen

Frederikke Gram Jacobsen nr. 6

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det har ligeledes været anden dag i den individuelle konkurrence for ungrytterne, hvor Frederikke Gram Jacobsen og Finest Alegra e. Finest/ Ampère var en af de danske ekvipager, der skulle på banen i dag, og det gjorde de til en score på 71,735%, hvilket rakte til en sjetteplads.

Her kunne ingen røre tyske Lucie-Anouk Baumgürtels førerridt fra i går, og hun tog således europamestertitlen med ZINQ Hugo FH e. Spielberg/ San Remo og hele 74,853%. Landsmanden Valentina Pistner red op til vinderens præstation og scorede 74,147% og sølvmedaljen, mens hollandske Robin Heiden tog sig af bronzen.

Andenbedste dansker blev Lea Andreassen Torabi og Bergåkras Amaranth e. Ampère på 14. pladsen, mens Margaretha Rosenkilde og Tiger G e. Tuschinski/ Sir Donnerhal I blev nr. 30 og Thilde Rude Hare med Fred the Red e. Franziskus/ Florestan I blev nr. 34.

I morgen søndag går Kür for Ungryttere kl. 8.00 og Kür for U25-ryttere kl. 11.14. Danske Kurt Christensen dømmer igen U25-rytterne.

Vil du vil vide mere om den nyslåede Europamester, Sophia Ludvigsen, så kan du læse profilartiklen om hende i magasinet Ridehesten 07/2024.

Stævnet kan ses via livestreaming på ClipMyHorse

Stævnets start- og resultatlister

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen