Sophia har altid været et skridt foran

02-07-2024 18:29

Ridehesten har besøgt danmarksmester i dressur for U25-ryttere for andet år i træk, Sophia Ludvigsen, til en snak om hendes opvækst med heste, drømme og rejsen til at blive den succesfulde rytter, hun er i dag, tilknyttet Blue Hors, der nu går en ny fremtid i møde

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Baron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Man fristes næsten til at sige, at Sophia Ludvigsen er født med ridestøvlerne på. Hun er datter af berider Pernille Ørum og derfor født ind i en verden, hvor ridning altid har været en naturlig del af hverdagen. I dag er Sophia ansat som rytter på Blue Hors, men de første mange år tilbragte hun utallige timer på Gråsten Rideklub, hvor hun allerede som 14-årig tog springet fra pony til hest.

Det var ikke meningen, at jeg skulle på hest så tidligt, men min pony blev skadet lige inden, vi skulle ride nordisk mesterskab. Jeg rykkede derfor op på hest, da det var, hvad vi havde stående i stalden, fortæller Sophia.

Jericho og Safari var startskuddet
Planen var, at hendes mor Pernille på sigt skulle uddanne en hest, som Sophia kunne overtage, når ponyårene var udløbet.

Ingen af dem var nogen, hun havde planer om, at jeg skulle overtage, for den ene var lidt for frisk, og den anden var lidt for stor, så det var egentlig ikke lige det, hun havde tænkt. Men da min pony så stod skadet, og jeg havde lange ben, så var det sådan, det blev, husker Sophia.

Gilpa

Se alle abonnementtyper her

Allerede abonnent? – Log ind her

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing