EM-bunden i Herning godkendt af FEI

04-07-2013 10:04

Nedtællingen mod EM i Herning er i fuld gang, og i dag blev der taget et meget vigtigt skridt mod mesteskabsstævet - bunden blev godkendt ved en grundig besigtigelse i Herning

Vejret og især regnen har spillet flere internationale stænvearrangører et pus denne forsommer, og derfor er der naturligvis stort fokus på, at bunden der skal bruges ved EM i Herning til august lever op til alle de krav rytterne, arrangørerne og FEI måtte stille til den.I dag mødtes to af FEI's eksperter i ridebanebunde Christian Bauer og Rob Jansen med arrangørerne bag EM i Herning; Bo Kristoffersen og Jens Trabjerg for sammen med Neergaard Stald Design at vurderer kvaliteten af den bund, som skal bruges på alle baner under EM.

Efter en grundig undersøgelse af sandets "opførsel" under ekstrem belastning af hundrede af liter vand, blev bunden godkendt af eksperterne.Det er Neergaard Stald Design ved Allan og Bent Neergaard, som har fået ansvaret for etableringen og driften af de ialt 23.000 m2 ridebund, der skal anlægges på og omkring stadion i MCH Messecenter Herning. Det bliver Allan Neergaard som kommer til at stå i spidsen for et team af 12 personer, som skal vedligeholde banerne under mesterskabsstævnet.

Forud for stævnet skal der etableres flere opvarmnings- og træningsbaner samt anlægges et stort stadion JYSK arena i målene 90x90 m samt etablering af opvisningsbanen inde på MCH Arena, hvor der alene skal udægges 8.000 "Otto" gummimåtter som underlag for 1.300 m3 sand.

Allerede i midten af juli begynder opbygningen af banerne til mesterskabsstævnet, og alt skal være klappet og klart opsat og klar til at tage imod rytterne fredag den 16. august. Den eneste bane, som på dette tidspunkt mangler at blive etableret er banen inde i MCH Arena, for der spiller FC Midtjylland kamp om aftenen, men knap har den sidste fodboldstøvle forladt arenaen førend de første maskiner med gummimåtter kører ind på stadion.

Omkring 50 personer skal være i aktion, når bunden bliver lagt. De første lastbiltræk med gummimåtter er kommet til Herning, ialt vil der den kommende måned kører 144 komplette lastvognstræk med store påhængsvogne med gummimåtter og sand til MCh Messecenter Herning.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen