Dygtige unge i Stutteri Ask Trophy

21-01-2024 15:48

Riders Cup har i denne weekend været værter for den første kvalifikationsrunde i Stutteri Ask Trophy. De har nemlig holdt landsstævne i springning, hvor alle aldersgrupper i den populære turnering har været i ilden. Mange unge talenter går igen i toppen af klasserne

Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Stutteri Ask Trophy, der er en landsdækkende turnering i springning for children-, kat. 1- og kat. 2-ponyer, U18- og U25-ryttere på B-niveau. Den er lanceret i et samarbejdet mellem Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask, og ideen med turneringen er at udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning.

Turneringen afvikles til B-stævner og består af to kvalifikationsstævner og en finale. Det var oprindeligt mening, at Riders Cup skulle have holdt første kvalifikation for U18- og U25-ryttere og Holte Rideklub første kvalifikation for children- og ponyryttere, men det endte med, at alle aldersgrupper i denne weekend var til start på Riders Cup. I uge 7 er Odense Congress Center og Scandinavian Jumping Tour værter for anden kvalifikationsrunde, inden finalen afvikles på Stutteri Ask i uge 12.

Ved hvert af de to kvalifikationsstævner går der tre klasser i hver aldersgruppe af Stutteri Ask Trophy. Ekvipagerne opnår placeringer jfr. DRF's placeringstabel, og de kan samle point i alle tre klasser ved hvert stævne.

Pointene fra de tre kvalifikationsstævner lægges sammen, og det er de 30 ekvipager i hver aldersgruppe med sammenlagt flest point, som kvalificeres til finalen. En ekvipage skal have deltaget i min. to kvalifikationsklasser for at kunne deltage til finalestævnet.

Der har været stor interesse for klasserne på Riders Cup i weekenden, hvor der var mange deltagere og dermed blev uddelt mange placeringer.

Torsdag aften lagde U18- og U25-rytterne ud med deres første afdelinger, og for U18 blev det Laura Thomey og Caba Brons e. Cabachon/ Coronado (opdr. Thomas Pihl Jensen), der løb med sejren, mens Anne-Kristine Rie Truelsen tog sig af førstepladsen for U25 med Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor.

I anden afdeling fredag måtte Laura Thomey se sig slået af Una Broe-Brøndum med Classic Lady Love e. Colman/ Gambler's Cup XX (opdr. Lene Ibsen), som løb med sejren i U18-klassen.

I anden afdeling for U25-rytterne blev førstepladsen delt mellem Karoline Sloth Kjær og Ambrosio d'Alcy e. Cabdula du Tillard/ Calvaro Z, og vinderen fra førstedagen, Anne-Kristine Rie Truelsen og Quemoy KT e. Quidam's Rubin/ Saccor.

Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Sligo Lux to Queeney. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Herefter blev det tid for children-rytterne at komme i gang med deres første afdeling, og vinder af klassen blev fredag Sille Hartvig Nielsen med Quimono de la Roque e. Kannan, mens Palma Sophie Gry Jansson-Christensen tog sig af både anden- og tredjepladsen.

Sidst på dagen blev det tid til kategori II-ponyernes første afdeling af Stutteri Ask Trophy, og her blev det netop Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, der løb med sejren sammen med Sligo Lux to Queeney e. Lux Z. En succes hun gentog lørdag, hvor hun vandt anden afdeling for kategori II.

Palma var også meget tæt på at tage førstepladsen i kategori I-ponyernes første afdeling fredag, men hun blev lige præcis slået af Anna Ley med Ebony Star og Sille Hartvig Nielsen med GCS Rambo e. Cashelbay Cruise, som delte førstepladsen.

I anden afdeling for kategori I-ponyer lørdag blev det Frederikke Hoffmann Kønigsfeldt med Kingstown Rebel e. Gurteen Rebel, der vandt, mens det i children-klassen blev Augusta Ryby med Entesar e. Heartbreaker/ Larome, som tog sejren.

Blandt U18-rytterne blev det Cecilie König og Königs Surprise Party e. Party Dance/ Carano (opdr. Stald König), der trak det længste strå i tredje afdeling, mens det for U25-rytterne var Line Busk Heltborg med Gaville e. Chellthago Z/ Animo.

Søndag var tiden kommet til tredje afdeling af Stutteri Ask Trophy for pony- og childrenryttere. Ingrid Christine Laursen lagde ud med at tage sejren for kategori II-ponyerne sammen med Magnum PI e. Annaghmore Boomerang, mens Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Parc Icon e. tog sejren for kategori I. Vinder af children-klassen blev også Palma denne gang med Lyndon e. Numero Uno/ Silvio I.

Det ses tydeligt på resultaterne, at dette er en turnering for de unge ryttere, som vil forberede og dygtiggøre sig frem mod et internationalt niveau og få de bedste forudsætninger for bl.a. udtagelse til internationale stævner. Det er mange af de samme dygtige ryttere, der er at finde i toppen af klasserne.