Dufour: Nu kan jeg fokusere lidt på Bohemian

23-08-2018 08:05

Camilla Tiefensee Schrøder

Ærgrelsen over at gå glip af VM med Cassidy var stor, men nu ser Cathrine Dufour frem til at kunne bruge lidt ekstra kræfter på sit yngre, upcoming talent Bohemian i den kommende tid. Hun håber en dag at kunne nå dertil, hvor de to heste kan blive reserve for hinanden

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian havde deres Grand Prix-debut i starten af året, og hun ser nu frem til at arbejde endnu mere med den unge hest, som hun har meldt til start i Flyinge sidst i september. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det, der skulle have været sæsonens helt store højdepunkt for Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy, endte i stedet med at blive en skuffende afslutning på sæsonen, da det danske VM-medaljehåb i sidste uge med beklagelse måtte melde ud, at hendes hest ikke blev klar til World Equestrian Games (VM) i Tryon.
–Det er rigtig ærgerligt, når man har trænet frem mod noget en hel sæson, som man så ikke lykkes med alligevel. Men sådan er det jo, når man har med dyr at gøre, siger Cathrine Dufour.

Hun havde sammen med sin træner Nathalie Zu Sayn-Wittgenstein skræddersyet træningen efter, at Cassidy skulle ramme topformen netop på nuværende tidspunkt op til VM, hvilket bl.a. betød, at hun bl.a. tidligere på året nedprioriterede at ride efter at kvalificere sig til  World Cup-finalen i Paris. Og alt gik efter planen, Cassidy var i sit livs form, lige indtil han altså pådrog sig en mindre skade på folden.

En god skadeshistorik
Set fra den positive side føler Cathrine Dufour sig heldig, at hun ikke er havnet i denne situation flere gange i løbet af dressurkarrieren, når hun trods alt kun har én enkelt hest på Cassidys niveau.
–Jeg har været heldig med Cassidy gennem årene. Vi har aldrig før skullet melde fra til nogen store stævner pga. skader. Han har gjort det maksimalt godt, og han har gået det, der var, hver sæson. Så jeg føler mig faktisk meget forskånet, siger dressurrytteren og henviser til Cassidys lange karriere, hvor han allerede som 5- og 6-års blev udtaget til VM og efterfølgende gik EM i 2010-13, OL i 2016 og EM i 2017.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Flere år på toppen i sigte
Selvom den røde vallak i år har rundet de 15 år, er Cathrine sikker på, at han stadig har mange gode år i sig, og hun ser ham stadig i spil til OL 2020, selvom det selvfølgelig kan være svært at spå præcist om fremtiden.
–Forhåbentlig kan han blive på absolut topniveau et par sæsoner endnu. Vi skal passe på ham, men det plejer vi at være rigtig gode til, siger hun.
Cassidy går lige nu i let træning med 10-15 minutters skridt, trav og galop om dagen, og den lille skade kan bestemt ikke mærkes på hestens energiniveau.
– Han bliver vildere dag for dag, griner Cathrine Dufour. –Han er mere og mere klar og står bare og kigger efter flyveren til USA.

Mere tid til Bohemian
Hvad der mere præcist skal ske resten af året og frem mod 2019 er ikke besluttet endnu for Cassidys vedkommende.
–Vi har indtil videre ikke planlagt nogen stævner med Cassidy efter VM. Nathalie har jo rigtig travlt som landstræner den kommende tid, men når hun kommer hjem, så lægger vi en plan, siger dressurrytteren, som til den tid bestemt ikke vil udelukke World Cup 2019 som en mulighed.
–Nu går sæsonen på hæld for Cassidy, og så har jeg i stedet fokus på at få Bohemian lidt ud, siger Cathrine, som har meldt den 8-årige vallak Bohemian til start i Flyinge sidst i september.
–Jeg glæder mig til at komme lidt af sted med ham igen. Højsæsonen med Cassidy har sat lidt en bremse på Bo.

Backup i fremtiden
Bohemian e. Bordeaux/Samarant, som Dufour debuterede med på Grand Prix-niveau i starten af året, har allerede vist meget lovende resultater på dressurbanerne. Hun håber derfor, at denne hest i fremtiden kan være med til at forhindre uheldige situationer som denne, hvor hun var nødt til at melde fra VM pga. en skade.
–Jeg vil køre Bohemian i stilling til at blive Cassidys nye backup. Han gør det sindssygt godt, han er kun 8 år og meget talentfuld. Det ville jo være optimalt, hvis de to heste kunne dække ind for hinanden. Det er jo det, de andre ryttere, som ligger i top 10 i verden, kan gøre. De har en reserve i baghånden, og det er også målet for mig, slutter Cathrine Dufour.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen