Det kan ske for selv den bedste

21-02-2020 17:18

Camilla Tiefensee Schrøder

Det var bare ikke Cathrine Dufour og Cassidys dag i dag. Først snublede Cassidy midt i sin ellers smukke travøgning og fik alle World Cup-tilskuerne til at gispe. Så var de lige ved at ride sejren hjem alligevel – men så gik det igen galt...

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Som sidste rytter i et felt, hvor ingen af konkurrenterne var kommet i nærheden af 80%, lignede det en nem sejr til Cathrine Dufour, da hun red ind i arenaen på Atterupgaards Cassidy e. Caprimond/Donnerhall i dag. Mange blandt publikum var nok klar til bare at læne sig tilbage og nyde synet af feltets favorit afslutte World Cup Grand Prixen i overlegen stil. Men i denne sport kan man aldrig vide sig sikker, og det blev bevist godt og grundigt i dag.

Det så ellers lovende ud, men midt i den første travøgning snublede Cassidy pludselig, og Cathrine måtte bruge halvdelen af banen på at få samlet ham igen. Det gav et gevaldigt hak nedad i scoren, men det lykkedes alligevel makkerparret at få kæmpet sig op over de 60 og 70 procent i løbet af travturen. Inden galoppen var de allerede oppe på en førsteplads med 78 over procent. Men så gik det galt igen. Der indløb flere fejl, og Cathrine glemte zigzaggen.

Overrasket Werndl
Fejlprogram koster to procentpoint, og Cathrine Dufour og Atterupgaards Cassidy måtte derfor nøjes med en trejdeplads med en uvant lav score på 76.348 %. Sejren gik til tyske Benjamin Werndl, som opnåede 77.587% på Daily Mirror e. Damon Hill/Florestan I.
– Jeg havde godt nok ikke regnet med at vinde, lød det under præmieoverrækkelsen fra en paf Werndl, der virkede som om, han ikke rigtig vidste, hvad han skulle sige.
Andenpladsen gik til Charlotte Fry og Dark Legend e. Zucchero/Tango, som opnåede 76.413 %.

Se resultatlisten

Kan ikke lade være med at smile lidt
Var det ikke for den glemte zigzag, ville Dufour og Cassidy faktisk have vundet på trods af snubleriet i starten, så der skulle en hel serie af uheld til for at vælte dem af førstepladsen. I den danske lejr var der ikke så meget andet at gøre end at ryste lidt på hovedet.
– Vi kan ikke lade være med at smile lidt ad det, siger holdleder Helle Krasnik Trolle, der var med på sidelinjen i Göteborg.
– Jeg tænkte: åh, Cassidy, kunne du ikke selv have gået til siden i den zig zag, du kan jo programmet, siger hun med et grin og tilføjer, at Cathrine Dufour er klar til at komme igen i lørdagens kür.
– Hun er skidesej, og hun siger, at nu får den gas i morgen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen