Du bliver det du tænker

08-02-2022 06:58

Anja Nielsen

Den er god nok. Kvaliteten af dit selvværd er lig med kvaliteten af dit liv. Lad mig lige starte med at forklare, hvad selvværd og selvtillid egentlig er. Det er ret vigtigt for at forstå hvad vi har med at gøre hér…

Copyright Ridehesten.com
Du er noget værd, selvom der lige nu er noget du ikke kan.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Forestil dig et stort egetræ.

Træet har en stor og stabil stamme og en trækrone fyldt med flotte blade på.

Træstammen er dit selvværd, og trækronen er din selvtillid.

Når du er bange for at fejle og bekymret for, hvad andre synes og tænker om dig, så er det fordi dit selvværd halter lidt. Du synes med andre ord ikke, at du er ret meget værd, hvis der er noget du ikke kan.

Fejl skal bæres af selvværd. Men i en verden hvor selvtilliden får mere fokus end selvværdet, ka det være ret svært at vide, hvordan man skaber og opretholder et stærkt selvværd.

I Powermind Academy, bruger vi enormt meget til på at forstå det hér. Det er meget vigtigt at mine ryttere forstår hvor vigtigt det er at have et stærkt selvværd. Derfor bruger vi meget tid på at forstå og opbygge netop dét. 

Vi taler meget om at skulle være ”robuste” og at ”tro på sig selv”. Men samtidig roser vi hinanden for at være dygtige til noget.

Du er dygtiiiiig når du:

Får en god karakter i skolen

Får en god placering til stævnet

Laver en helt vildt god lasagne

Har klaret dig godt på dit job

Og så videre…..

Det deroppe har ikke noget med selvværd at gøre. Det er selvtilliden vi plejer, når vi roser for et resultat.

Men det er ikke selvtilliden vi skal pleje, hvis vi vil være ”robuste” og ”tro på os selv” – sådan helt ned i maven.

Når vi tror på os selv, selvom vi lige nu laver en fejl, så har vi fat i selvværdet.

Tilbage til træet;

Når bladene falder af trækronen og træet ikke står lige så flot som da bladene sad på træet, skal stammen kunne stå lige så rank alligevel.

Når der er noget du ikke kan, og bladene derved falder af træet, skal dit selvværd være så stærkt, at din tro på dine egne evner er så ubøjelig, at du går hjem og træner, indtil du har knækket koden på det du lige nu ikke kunne. Du bruger ikke tiden på at bøje hovedet, være frustreret og blive et offer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Du ved nemlig, at du er noget værd, selvom der lige nu er noget du ikke kan.

Det er paradoksalt, at vi kun fejrer sejrene, men næste ikke fejrer processen.

Det er jo i processen at vi bliver klogere. Det er hér vi knækker koder og får følelsen af at lykkes. – hvis vi altså tror på vores egne evner, slev om fejler igen og igen.

Når vi véd at vi evner at knække koden på vores udfordring, altså når der er noget vi ikke kan, så bliver rejsen sjovere end målet.

Det er en vild oplevelse, når fokus flytter sig fra målet til processen.

Pludselig definerer du ikke dig selv og dit værd gennem dine sejre. Du definerer dig selv via dén ubøjelige tro du har til, at du kan hvad du vil og sætter dig for og at du kan knække koder på de udfordringer du møder – udelukkende fordi du ved at du har det i dig.

Du er noget værd, selvom der lige nu er noget du ikke kan.

Hvis du vil træne mere på dit selvværd, vil jeg anbefale dig at begynde at tracke hvordan du taler til dig selv i løbet af en dag. Så snart du bliver bevidst om, hvad du går og siger og gør mod dig selv, kan du ændre det.

Du skal være din egen bedste ven. Du skal heppe på dig selv og highfive dig selv flere gange dagligt.

Når dit nervesystem slapper af, fordi du ikke længere skælder dig selv ud, så kommer løsningerne meget nemmere. Du kan nemlig ikke tænke løsninger, hvis du samtidig bekymrer dig.

Bekymringerne kommer, når du ikke engang selv tror på det du har gang i. Hvis du ikke engang tror på projektet, hvordan skal du så undgå at bekymre dig om resultatet?

Den måde du taler til dig selv på, er meget vigtigere end du aner.

Selvom du synes det er svært og det lyder lidt underligt i starten, når du begynder at tale anderledes og heppe mere end du skælder ud, så gør det alligevel.

Jeg lover dig, at hvis du bliver ved, så vil alting begynde at føles nemmere. Hesten bliver nemmere at ride, dine venner er nemmere at være sammen med og dit arbejde bliver sjovere.

God fornøjelse.

Kh Anja
Powermind Academy

Få flere tricks til ro i maven her:

https://www.facebook.com/groups/powerminders

http://powermindacademy.dk

https://www.instagram.com/powermind_academy/?hl=da

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev