Annika Knudsen Lorentsen
Dansk Ride Forbund har opdateret deres vejledning til afvikling af stævner, da der er sket ændringer i forhold til måden forsamlingsforbuddet skal tolkes på.
Rideforbundet skriver blandt andet følgende:
"De fleste af os havde set forventningsfuldt frem til, at forsamlingsforbuddet skulle hæves til 200 personer pr. 8/8, men det blev desværre ikke tilfældet pga. en stigning i antal smittede med covid-19. Dog er der offentliggjort opdaterede retningslinjer fra Kulturministeriet, inklusive et par præciseringer i forhold til tolkning af forsamlingsforbuddet i praksis, som man især som stævnearrangør bør være opmærksom på, og derfor har vi opdateret vores anbefalinger. Læs mere herunder.
Indledningsvist er det vigtigt for os at understrege, at vi godt ved, at retningslinjerne fra myndighederne kan være svære at forstå og ikke mindst håndhæve i praksis, og derfor har vi forsøgt at få konkrete svar fra Kulturministeriet (KUM) på, hvordan vi som sport skal agere for at kunne overholde retningslinjerne, når det gælder ridestævner/aktiviteter specifikt. Desværre kan vi i DRF (eller andre forbund for den sags skyld) ikke få særligt mange konkrete svar, og der lægges fra myndighedernes side op til selvstændig fortolkning. Derfor kan vi kun formidle retningslinjerne fra KUM samt tilbyde jer vores tolkninger/forslag, hvor vi finder det realistisk og ikke mindst sundhedsmæssigt forsvarligt.
Har I som stævnearrangører spørgsmål til, hvordan I konkret skal bære jer ad, er I altid velkomne til at kontakte os - så vil vi forsøge at hjælpe jer bedst muligt.
Forsamlingsforbuddet er fortsat 100 personer
Som stævnearrangører skal I være opmærksomme på, at forsamlingsforbuddet fortsat lyder på 100 personer. Det opdaterede er, at der er lavet en præcisering i retningslinjerne fra Kulturministeriet, så det nu er formuleret sådan, at der max. må være 100 personer til stede samtidig til arrangementet/stævnet. Dette inkluderer alle med tilknytning til stævnet – det gælder altså både ryttere, hjælpere, tilskuere, officials, TD’er, dommere, stævnearrangører, stævnepersonale, etc. Det betyder i praksis, at man som stævnearrangør ikke længere kan lave flere zoner med op til 100 personer i hver zone, som der tidligere var lagt op til. Der må dog gerne afholdes tidsforskudte arrangementer, så der f.eks. er 100 personer til stede om formiddagen og 100 personer igen om eftermiddagen, men vær opmærksom på, at der under ingen omstændigheder må være flere end 500 deltagere i det samlede arrangement, jf. arrangementsforbuddet på 500 personer (se næste afsnit).
Arrangementer må max. have 500 deltagere
Til forbuddet mod forsamlinger på flere end 100 personer ad gangen er der dén undtagelse, at det samlede arrangement må have op til 500 deltagere til stede ad gangen, hvis tilskuere/deltagere i det væsentlige sidder ned. Vi har forsøgt at få en konkret definition fra KUM på ’i det væsentlige’, men det er desværre ikke muligt at få, så denne del er stævnearrangørens opgave at fortolke. Uanset hvad må et arrangement/stævne max. have 500 deltagere totalt – dog vurderer vi i DRF, at et stævne på f.eks. tre dage godt kan deles op i tre separate arrangementer og dermed have kapacitet på op til 500 deltagere pr. dag.
Vi opfordrer fortsat til, at alle arrangører håndhæver både jeres egne og myndighedernes retningslinjer, og at alle deltagere hjælper til ved at overholde dem. Vi opfordrer desuden alle i ridesporten til i fællesskab at overholde det fortsat gældende forsamlingsforbud på 100 personer ad gangen, det samlede arrangementsforbud på 500 personer samt sundhedsmyndighedernes gældende retningslinjer."
Se mere på Dansk Ride Forbunds side her.