Det Sydfynske Alperidt

14-08-2018 06:29

Det Sydfynske Alperidt er et distanceridt på Fyn, der afholdes i og omkring Svanninge Bakker mellem Korinth og Faaborg den 1. september 2018

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et nyt og spændende distanceridt har set dagens lys i det smukke og bakkede sydfynske landskab. Ridtet afholdes d. 1 september 2018 og foregår i Svanninge bakker mellem Korinth og Fåborg. Selve stævnepladsen ligger ved det smukke gods Holsten Huus.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Rideruten på Sydfyn har mere end 70 km fastlagte ridestier i fantastiske omgivelser, og terrænet byder på skov og bakker med lange lige strækninger. Indimellem kan rytterne nyde et  glimt af havet og øerne i det Sydfynske Øhav.

Der bliver syv klasser fordelt på forskellige længder. Der er de lette distancer på 7 og 13 km, og de mellemsvære distancer på 19 og  27 kilometer. For de mere øvede er der strækninger på 46 og 66 km, mens ridtets længste distance er på hele 85 kilometer. Stævnet er oprettet i samarbejde med Diernæs Rideklub og på dagen vil et stort antal sponsorer være til stede med spændende boder og farverige gaver. Ryttere fra hele Danmark  og fra flere andre nordiske lande deltager.

Info

Hvad er distanceridning?
Distanceridning er en af de nyeste disciplin indenfor Dansk Rideforbund (DRF), men det er en disciplin i rivende udvikling, således var der ca. 1500 starter i 2009.
Distanceridning kan sammenlignes med menneskets marathon, idet man afprøver hestens (og rytterens) udholdenhed på en markeret rute gennem terrænet. Også distanceridning er opdelt i klasser, her anvender man bare ridtets længde og hastighed til opdelingen. I de kortere klasser kan man blive diskvalificeret for at ride for hurtigt, mens man altid har en minimumshastighed at overholde. I de længere klasser er hastigheden fri. Distancerne strækker sig fra 15 km til 160 km.
Alle ryttere kan starte distance. Er rytteren under 10 år kan starte klasser til og med LC (rytter skal starte trækkerklasser eller være i følgeskab med en voksen rytter). I det år rytteren fylder 10 år kan der startes klasser til og med LA. I det år rytteren fylder 14 år kan alle klasser startes.
Enhver hest eller pony kan starte distance, hvis den ellers er i god foderstand og kondition og naturligvis er sund og rask. Der skelnes ikke mellem hest og pony og heller ikke mellem voksne og børn, alle konkurrerer med alle. Dog skal hesten være behørigt vaccineret (som i alle andre discipliner under DRF) og rytteren skal være medlem af en rideklub under DRF.
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner