Det sker ved VM i Herning i dag

05-08-2022 06:54

I dag er dagen før, de første VM-klasser løber af stablen i Herning, men der er alligevel meget spændende på programmet i løbet af fredag

Copyright Ridehesten.com
Den imponerende Stutteri Ask Stadium, der lørdag formiddag tages i brug til holdkonkurrencen i dressur. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra kl. 8.00 her til morgen vil der være vettjek af VM-dressurheste og -voltigeringsheste, der alle skal godkendes i veterinærkontrollen for at komme på startlisten til holdkonkurrencen i weekenden. I vettjek vises hestene for hånd i skridt og luntetrav for bl.a. præsident for den veterinære kommission, dyrlæge Nicolai Jarløv, og præsident for Ground Jury, Susanne Baarup Christensen.

Kl. 14.30 er der lodtrækning om startrækkefølgen i holdkonkurrencen. De nationale holdledere/landstrænere har selv besluttet, hvilke to af deres fire ryttere skal ride lørdag, og hvilke der skal ride søndag. Ud fra det bliver rytterne inddelt i hold af fem ved lodtrækning, og så rider de i omvendt rækkefølge af placering på verdensranglisten.

Copyright Ridehesten.com
Stævnearrangør Casper Cassøe fortæller, at han har været i Herning den seneste halvanden måned, og nu står alt klar til verdensmesterskaberne. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

På BB Horse Arena går der i dag en international dressur og to internationale springklasser: Den første juniordressurrytter, Thilde Rude Hare, rider på banen kl. 08.00 i en CDI-J. Endvidere er danskerne Valentin Munkedal, Elisabeth Cecilie Bonefeld-Dahl, Victoria Toft Waksvik, Theresa Rosenkilde, Karla Marillo Skov og Karoline Mathilde Ravnsbo til start.

Kl. 12.00 går der CSI2 Small Tour med 112 ekvipager og heriblandt 83 danske, og kl. 16.30 er der ligeledes på BB Horse Arena CSI2 Big Tour med 49 starter og igen et massivt dansk felt.

Nyheden fortsætter efter annoncen

På Stutteri Ask Stadium er der ”familiarisation” banetræning for VM-dressurrytterne i tidsrummene kl. 10.00 – 14.30 og igen kl. 15.30 – 20.00. Hver nation har 20 minutter på banen, og de fire danske ekvipager har tidsrummet 17.25 – 17.45.

Start- og resultatlister 

Livestream

TV-sendetider

Herning2022

Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing