Det danske dressurhold i Aachen

03-07-2009 17:13
Da Clearwater blev halt i Aachen og Anne van Olst dermed måtte opgive at starte, brast medaljechancen for det danske hold torsdag
Copyright Ridehesten.com
Bedste dansker blev igen den for tiden så stærkt ridende Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der har sine to bedste heste i absolut topform (Foto: Ridehesten.com).

I første afdeling af Grand Prix CDIO Nations Cup red Mikala M. Gundersen og Andreas Helgstrand. Andreas og Carabas placerede sig i første afdeling på en tredjeplads med 69,064%, som tidligere berettet her på Ridehesten.com. Mikala lagde godt ud med et flot travprogram og oplevede så noget, som hun ikke har prøvet før med Leonberg: Pusten gik simpelthen ud af hingsten i Aachens sommerhede og Mikala måtte kæmpe bravt for at holde sammen på Leonberg, men det kostede nogle betydelige fejl og hvad der så ud til at blive et flot ridt endte i underkanten af 64%. Hingsten blev efter konkurrencen tilset af dyrlægen og er nu blevet behandlet, så Mikala og Leonberg skulle være parate til at give den fuld skrue igen lørdag morgen. På andendagen var Anne van Olst første rytter på banen, men også hun kom ud for noget, som hun aldrig har oplevet tidligere med Clearwater: Han blev urent gående under opvarmningen, selv om han ellers aldrig har været halt. Det fortog sig dog hurtigt og Anne og landstræner Rudolf Zeilinger besluttede sig for, at Anne skulle gennemføre Grand Prixen. Da Anne kom ind på arenæn, nåede hun end ikke helt rundt om banen, før hun kunne mærke en uregelmæssighed hos Clearwater igen og hun valgte at fortrække sig. Hun turde simpelthen ikke risikere en seneskade op imod EM, for Clearwater er ellers i sit livs form lige nu. Det forlyder nu, at hesten er helt top fit. Dyrlægen kunne ikke finde nogen tegn på halthed efter adskillige undersøgelser, så det tyder på, at Clearwater blot havde ramt sig selv over benet og derfor blev kortvarigt urentgående. Det betød pludseligt, at Mikalas meget knappe resultat skulle tælle med i holdkonkurrencen og det lagde både et kedeligt pres på Mikala og på sidste danske rytter Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, der dog som altid red fuldt kontrolleret og med en fokuseret og veloplagt Digby. Som allerede tidligere beskrevet i en nyhed her på siden, blev det et meget flot resultat. Det danske hold endte uden for medaljerne, som gik til Holland, Tyskland og England, og Nathalie blev samlet nr. 4 og Andreas nr. 12 og netop indenfor placeringerne.

Læs alt om Aachen i august-nummeret af Ridehesten!

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen