Dejlig dag og flotte præmier på Midtsjællands Rideklub

27-05-2018 21:53

Maria Lerche Mortensen

C-stævnet hos Midtsjællands Rideklub bød i dag på mange spændende klasser, heriblandt Seierskilde Sports Cup for de unge talenter og Distriktsmesterskab for pony hold

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vejrguderne bød i dag på endnu en sommerdag over Jonstrupgården på Midtsjælland, selvom banerne i går blev vandet grundigt i løbet af eftermiddagen. Sommervejret var dog ikke bagende sol som vi ellers har oplevet, men lidt skyer engang imellem gjorde det mere behageligt for heste og ryttere.

 Seierskilde Sports Cup

Seierskilde Sports Cup blev i år afholdt for anden gang. Cuppen går i LA2 og er åben for ryttere under 21 år. Formålet med cuppen er at skabe et spændende stævne for de unge ryttere, der har skiftet til hest, men som endnu ikke er på et niveau hvor de kan starte DM og ECCO-cup.

Cuppen har været attraktiv for rytterne at ride og hele 19 unge ryttere havde meldt til start. På trods af de mange starter, hvor både ryttere og heste var unge, mente dommer Janet Wilhjelm at niveauet var flot, -Alle pigerne rider fornuftigt, der er ikke nogen der overfalder hestene selvom de har problemer eller det driller lidt. Så bevarer de roen og rider videre, fortalte hun efter klassens afslutning.

Årets vinder blev hjemmebanerytteren Silke Andersen på Fredensdals Divine, der med et flot og overbevisende program opnåede 73,966 %. Som nummer to fulgte Frederikke Lundgren Skelmose i sadlen på Springborgs Gateway med 72,414 %. Med 71,727 % blev det Sara Mette Mejer der med vallakken Ribeaupierre kunne modtage den grønne sløjfe. På de næste to pladser fulgte Jasmin Wermuth Nielsen med Lykkebo’s De Maestro og Sofia Andersen med Hjorthøj’s Hot Rambler. Det er Lisbet Seierskildes personlige sponsorer der støtter op omkring initiativet, ved i år at sponsere flotte præmier til de otte bedst placerede.

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Initiativet er bare helt super, det er en super god ide og jeg synes at det er dejligt at komme ud og dømme nogle LA’er, for jeg dømmer rigtig meget på lidt højere plan, fortæller Janet Wilhjelm rosende om initiativet til cuppen. Og Lisbet Seierskilde, der går op i at skabe et godt miljø og engagere sig i alle, fortæller at ideen til cuppen kom en dag Lisbet og hendes kæreste Kim sad og talte om, hvor fedt det kunne være at lave noget for de unge ryttere som havde købt unge rå heste.

SOLR tog guldet ved distriktsmesterskabet

Ved årets distriktsmesterskab for pony hold i distrikt 3, var der seks hold fra fem forskellige klubber til start. Og det blev et spændende mesterskab, idet intet blev afgjort førend den sidste rytter forlod banen. Men med 205,981 % blev det et storsmilende hold piger fra Solrød Rideklub der kunne få guldet hængt om halsen, holdet udgjordes af Lærke Rubin og Vasehøjs Pashina, Samantha Maria Nielsen og Dimitri, Freja Rubin og Day Lights Naomi samt Mille Marie Jørgensen og Nørlunds Samantha.

Mindre end et procentpoint fra sejersskamlens øverste trin var holdet bestående af Victori Mai Kjærhus og Fonerthing Red Hot Chilli, Ida Tach og Haymo’s Ivanhoe, Sara Friis Starup og High Flown’s Brittany Gold og Katia Bjerregaard Christensen og Strandgaard’s Let’s Dance, fra Rideklubben Ørsted Holme. Imens det blev Hvalsø Rideklub der med 201,945 % tog bronzemedaljen efter en tæt kamp med de to hold fra Midtsjællands Rideklub. Med på holdet fra HVL var Matilde Kløverhøj Andersen og Fredbo’s Rondo Royal, Cecilie Houmann Hansen og Nørlunds Don Ferro, Julie Jul Larsen og Armani samt Isabelle Örwén på Lorenzo.

Udover cuppen og mesterskabet har rideklubben i denne weekend lagt baner til mange spændende klasser hele vejen op til sværhedsgrad 8 og en Fastelavns hold-cup. Stævnets sidste dag blev i morges skudt i gang med en LA1 for hest, hvor det blev Anne Ullegård og Uno Elando der sejrede med hele 77,593 %. Den blå sløjfe fik Carsten Vesterskov med hjem, efter et ridt på South-West Gasolin’ til 72,963 %. Med 72,593 % tog Natascha W. Frandsen tredjepladsen med Slæggerups Petacchi.

Stævnets sidste klasse var en LA3 for ponyer, hvor Cecilie Frese og kategori 3 ponyen Jason vandt med 70.00 % og derved henviste Liva Maria Otterstrøm Hyttel til andenpladsen, efter et ridt til 68.00 % på ponyen Moglie 3.

Ridehestens fotograf var tilstede søndag, billeder fra LA1 og Seierskilde Sports cup for hest samt holdmesterskab og LA3 for pony vil kunne findes her på siden i løbet af den kommende uge!

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen