De sidste ni heste fra Stutteri EM sælges hos Campen Auktioner

25-04-2022 18:45

Annika Knudsen Lorentsen

I marts 2022 mistede rideverdenen en dygtig avler. Peter A. Petersen var manden bag Stutteri EM, der gennem mere end 30 år har leveret mange gode spring- og dressurheste. Nu skal de sidste ni heste fra stutteriet godt videre til dygtige avlere og ryttere via netauktion hos Campen Auktioner

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 2, Mick-Jagger-EM, 5-års vallak.
Nyheden fortsætter efter annoncen

En epoke er slut: De sidste ni heste fra Stutteri EM sælges på netauktion hos Campen Auktioner. Du kan byde på hestene online frem til torsdag den 5. maj kl. 19.00.

Med en over 30 år lang karriere indenfor hesteavl var Peter A. Petersen et kendt ansigt i hesteverdenen. Stutteriet har igennem årene avlet på og leveret mange gode spring- og dressurheste. Nu skal de sidste ni heste fra stutteriet godt videre. Det sker på en netauktion ved Campen Auktioner.

I auktionskataloget kan du finde en samling af ni heste med international afstamning. Herunder blandt andet to afkom efter Untouchable og ét afkom af Cornet Obolensky. Hestene befinder sig på tre forskellige adresser i Sønderjylland.

Du kan allerede nu byde på hestene online på www.campenauktioner.dk. Auktionen slutter torsdag den 5. maj kl. 19.00.

Copyright Ridehesten.com
Peter A. Petersen

Bilhandel blev til stutteri
En epoke er slut for Peter A. Petersen og EM hestene. En historie, der går helt tilbage til 1989, hvor Peter helt tilfældigt erhvervede sig sin første avlshoppe.

Bilforhandleren Peter havde annonceret en bil til salg og blev kontaktet af en interesseret køber. Køberen var Kresten Appel i Rangstrup, der gerne ville lade en ung hoppe indgå i handlen. Dette blev startskuddet til mere end 30 års avl på Stutteri EM.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Denne første hoppe blev døbt Apella efter Appel-familien, og hun er således mormor til Candilla-EM.

Copyright Ridehesten.com
Katalog nr. 1, Madonna-EM, 7-års hoppe.

Elitestatus i Dansk Varmblod
Netop Candilla-EM er mor til ikke mindre end 5 afkom på auktionen og mormor til en. Candilla-EM betød noget ganske særligt for Peter. Selvom hun ikke fik den bedste kåringsbeskrivelse, så troede Peter på hendes kvaliteter som avlshoppe, og der fik han ret.

Hun har sidenhen fået elitestatus i Dansk Varmblod. Candilla-EM er nemlig blandt andet mor til Lantini-EM, der går 145 cm internationalt, Medina-EM, der går 140 cm internationalt samt Justin Beaber-EM, der vandt DRF’s springchampionat som 5 års. Samme år var Justin-Beaber finalist ved UVM på Zangersheide og går i dag 145 cm internationalt.

Det sidste føl
Det sidste føl efter Candilla-EM er det smukke hingsteføl efter Bøgegårdens Chacoon, katalognummer 9. Efter Peters ønske skulle netop dette føl være Candilla’s sidste. Derfor er det kun føllet, der sælges, og så snart han kan fravænnes, så skal Candilla leveres tilbage til Sønderjylland.

– Der var ikke noget, som Peter ikke ville gøre for andre, og han elskede at stå på sidelinjen og følge hans afkom rundt omkring på stævnebanerne. Derfor håber vi, at hestene kommer ud til de rette ryttere. Det ville have været i Peters ånd og have gjort ham stolt, fortæller Jesper Meyenburg, der sammen med Bakken Dressage og Stald Bøgegården har haft et tæt samarbejde med Peter de sidste mange år.

Kom til eftersyn
De ni heste, der sælges på auktionen, står på tre forskellige adresser i Sønderjylland. Det er løbende muligt at komme til eftersyn på hestene, dog kun efter forudgående aftale med enten Charlotte Schreiber på tlf. 23 39 95 96 eller Jesper Meyenburg på tlf. 40 18 63 09. Nærmere information kan findes i auktionskataloget på www.campenauktioner.dk

Alle kliniske undersøgelser foretages i uge 17 af dyrlæge Niels Guss Andersen, og auktionskataloget bliver løbende opdateret med disse.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner