De firbenede hjælpere

23-12-2015 20:00

Skimmelsvamp trives og vokser rigtig godt i fugtige omgivelser, dårligt isolerede huse og/eller ældre huse – dette er typisk betegnelsen for mange staldbygninger, der ofte er ekstra udsat i denne tid, med fugtigt vejr og kraftig vind. Skimmelsvamp kan have fatale følger for vores heste 

Copyright Ridehesten.com
Foto: Shutterstock

Heste er mindst lige så udsatte, som vi er overfor skimmelsvamp, og der findes sågar eksempler på, at heste er døde efter de har fået foder med store mængder mykotoksiner, som er det farlige giftstof, skimmelsvamp udleder. Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på, hvorvidt man er ramt af skimmelsvamp i sin stald.

I mandags bragte Hunden.dk en inspirerende artikel om skimmelsvamp, og hvordan denne bedst muligt opdages og derefter kan bekæmpes. Det viser sig nemlig, at hjælpen til bekæmpelse af skimmelsvampen kan komme fra en anden af menneskets firbenede venner – nemlig hunden.

Såkaldte skimmelhunden kan være med til at opdage skimmelsvamp i staldbygningen, men også i stuehuset – i hele 70% af tilfældene med skimmelsvamp det så skjult, at kun hunden kan bringe os på sporet af den. Endnu er det nyt i Danmark at bruge hunde til at opsnuse skimmelsvamp, men mon ikke det bliver mere udbredt med tiden, især når man tager højde for hundens træfsikkerhed på hele 90%.

Har du også, ligesom mange andre hestefolk, en hund derhjemme eller blot en stor forkærlighed for de fleste kæledyr på fire ben, så læs meget mere og bliv klogere på vores firbenede venner på Hunden.dk 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen