Er din trailer tip top?

06-02-2023 12:22

Trine Askjær-Jørgensen

Midt Vest Trailers får flere henvendelser på serviceeftersyn, selvom det ikke er lovpligtigt i Danmark: – Et spørgsmål om tid, før den tyske lovgivning får gang på jord

Copyright Ridehesten.com
Foto: Midt Vest Trailers

Holstebro-virksomheden Midt Vest Trailers oplever, at flere private og erhvervskunder efterspørger service og vedligeholdelsestjek på deres trailere. Det er dog ikke et lovkrav herhjemme, men det kan ifølge Lasse Skov, der ejer virksomheden, snart ændre sig.

Den gamle Variant-trailer, hestetraileren eller den større model til erhvervskørsel bliver hyppigere og hyppigere gennemtjekket og serviceret hos Midt Vest Trailers. Også selvom der ikke er lovpligtigt eftersyn herhjemme på påhængsvogne. Det undrer ejeren af Holstebro-virksomheden, der udover servicedelen sælger nye trailere til både hobbybrug, erhvervskunder og hesteejere.

– Det er vores anbefaling, at trailers skal tjekkes en gang om året som minimum. Uanset om de har været i brug eller ej, har de behov for et eftersyn, forklarer han og sammenligner med bileftersynet: – Jeg synes, at serviceeftersynet på traileren er mindst lige så vigtigt, som serviceeftersynet på bilen. I dag skal trailere kun synes, hvis der findes fejl eller mangler ved rutinemæssig kontrol – ellers kan du have den i 30 år uden gennemsyn. Det er på mange måder uforsvarligt, siger Lasse Skov.

Miljøomtanke og trafikal sikkerhed
Udover trafiksikkerheden handler det i høj grad også om, at hvis traileren bliver serviceret på årlig basis, vil den holde i længere tid – og dermed bidrager det ikke til en kultur, hvor vi nødvendigvis skiller os af med en trailer, hvis den er ved at være mæt af dage.

– Vi skal prøve, at komme lidt væk fra den her "køb og smid væk"-kultur. Det kan et regelmæssigt servicetjek være med til at ændre på. Her kan vi holde traileren kørende i mange flere år, lyder det nuanceret fra Midt Vest Trailers-ejeren.

Den tyske model
I Tyskland er der lovkrav i forhold til alle påhængsvogne og trailers, som skal tjekkes hvert andet år, og det er der sund fornuft og ræson i, hvis det står til Lasse Skov. Særligt når man medregner, at flere og flere får tjekket deres trailers efter i sømmene hos Holstebro-virksomheden.

– Vores sydgående venner fra Tyskland har lovpligtige regler for tjek af alt påhæng hvert andet år, og den model kunne jeg sagtens se indført herhjemme. Det er ikke et opråb herfra, men når vi ser en stigende tendens til, at flere får servicetjekket deres trailers, kunne et lovpligtigt eftersyn være meget passende. Derfor er det nok et spørgsmål om tid, siger han og udfolder: – Hvis vi skelede lidt til den lovgivning, kunne vi indføre et lignende lovkrav herhjemme på heste- og erhvervstrailers i første omgang. Det kunne være et årligt tjek. I sidste ende handler det om hestenes sikkerhed og sikkerheden for dem, der færdes i trafikken.

Hos Midt Vest Trailers er ni ud af ti af de private serviceeftersyn desuden på hestetrailers, hvor de også har flere faste kunder.

Et serviceeftersyn er mere end bare et tjek af dæktrykket
Mange af de eventuelle slitageproblemer, der har opstå i en trailer, særligt dem, som bruges i erhvervsmæssig kontekst, er vidtgående. Det omfatter alt fra kontrol af bremserne, der kan trænge til smøring og justering til kontrol af lys, rustmønstre og kuglekobling.

– Vi har primært erhvervskunder og hestetrailer-ejere, som får regelmæssige tjek af deres påhæng. Der er også private trailers, vi tjekker, men belastningen på disse påhæng er langt fra i lige så høj grad, fortæller han og fortsætter: – Noget af det, vi ser som en stor fordel for særligt erhvervskunderne, er, at vi eksempelvis kan servicere dem på de dage, hvor de ikke er i brug. Dermed kan vi også mindske risikoen for, at noget går galt. Men generelt handler det om, at det er et stort ansvar at køre med trailers – og derfor skal de virke ordentligt og forsvarligt, afslutter han.

Fakta
Om Midt Vest Trailers

Midt Vest Trailers tilbyder salg af hestetrailere, erhvervtrailere og private trailere til hobbybrug og har med årene opbygget en stor ekspertise i at servicere og vedligeholde dem på deres værksted. De har mange faste kunder, der jævnligt får foretaget eftersyn. Derudover udlejer de trailers, vildmarksbade og gravemaskiner.

Virksomheden ejes af 32-årige Lasse Skov, der overtog driften fra sin onkel for et år siden. Midt Vest Trailers er en familievirksomhed med rødder tilbage til 1985.

Kontaktinformationer:
Hjemmeside: https://midtvesttrailers.dk/
Lasse Skov, ejer af Midt Vest Trailers.
Tel.: +45 2572 2080
Email: ls@mvt.dk

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald