Nu må du køre hurtigere med trailer

01-01-2020 07:36

Annika Knudsen Lorentsen

Fra i dag indføres der nye regler for den tilladte hastighed for folk der kører med trailer eller campingvogn. Det betyder at hastighedsgrænsen på landeveje sættes op til 80 km/t

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sommeren 2019 skrev vi omkring en ny regel der var blevet vedtaget i Folketinget. Den regel træder nu i kraft og det betyder at bilister der kører med trailer eller campingvogn fra i dag, den 1. januar 2020, må trykke lidt hårdere på speederen på både landeveje og motortrafikveje. Det samme gælder for lastbilchauffører med og uden anhænger. 

Folketinget vedtog, at lastbiler såvel som store og små vogntog må køre 80 km/t på landeveje og motortrafikveje i Danmark, medmindre der selvfølgelig er skiltet med lavere hastighed. 

Det er altså en stigning i hastigheden, sammenlignet med tidligere, hvor man måtte køre 70 km/t.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I følge FDM er der både fordele og ulemper ved den nye højere fartgrænse. 

– Potentielt kan der være en lidt højere ulykkesrisiko, men trafikken kan komme til at flyde bedre. Først og fremmest vurderer vi dog, at den praktiske konsekvens er lille, da en del lastbiler allerede i dag følger den generelle fartgrænse, og dermed kører for stærkt, siger juridisk konsulent i FDM, Dennis Lange.

FDM er tilfredse med at hastighedsgrænsen ikke kun hæves for lastbiler, men også for de lette vogntog. 

– Ellers vil resultatet være, at et større antal lastbiler på landevejene ville skulle overhale personbiler med trailer og campingvogn. Det vil kunne skabe farlige situationer og ikke være noget, vi ønsker, understreger Dennis Lange.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen