De danske OL-heste er nu i karantæne

07-07-2021 11:58

I går formiddag ankom de danske dressurryttere og deres heste til karantæne i tyske Aachen, som er første skridt på rejsen mod OL i Tokyo. Holdleder Anne-Mette Binder giver her et indblik i, hvad den danske lejr har i vente den kommende tid, samt hvordan og hvornår hestene kommer til Tokyo

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian har været ude og strække benene på den enorme springbane i Aachen. Foto: Privat

Første stop er karantæne i Aachen
Med udsættelsen af OL fra sidste år og et stigende smittetryk i Japan er der nok mange, der har tvivlet på, om det overhovedet ville blive muligt at afholde et OL i disse tider med COVID-19 iblandt os. Men med lidt under 2,5 uge til at OL i Tokyo sættes i gang, kan det umuligt gå galt. 

Om kun 17 dage rider den første rytter op ad midterlinjen i Japan, så de allersidste forberedelser er i gang. For dressurrytternes vedkomne starter konkurrencerne lørdag den 24. juli med holdkonkurrencen, mens de sidste medaljer bliver uddelt i kür tirsdag den 28. juli. I går ankom de danske ryttere så til Aachen i Tyskland, hvor de frem til næste tirsdag skal være i karantæne med hestene for at forhindre at tage sygdomme med ind i Japan. Både Cathrine Dufour og Nanna Skodborg Merrald har taget to heste med til Aachen, såfremt uheldet skulle være ude, men ellers ser det danske dressur OL-hold således ud:

  • Cathrine Dufour / Bohemian
  • Carina Cassøe Krüth / Heilines’s Danciera
  • Nanna Skodborg Merrald / Blue Hors Zack
  • Charlotte Heering / Bufranco (reserve)

– Hestene er velankommet her til Aachen, og de kommende dage skal rytterne i samarbejde med Nathalie mærke efter, hvordan hestene har det og finde deres dagsform, fortæller holdleder Anne-Mette Binder og fortsætter: – For tre uger siden var vi samlet til Bootcamp, og da rytterne tog hjem derfra, bad Nathalie dem om ikke at spændende buen for hårdt, for det har vi masser af tid til både her i Aachen, men også i Tokyo. Så vi forventer ikke, at de kommer og er knivskarpe på nuværende tidspunkt, det skal de nok blive. 

Copyright Ridehesten.com
Dyrlæge Frederiks Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

En lang flyvetur venter for hestene og landsholdsdyrlægen
Tirsdag den 13. juli skal hestene flyve til Tokyo, og det gør de fra lufthavnen i belgiske Lier. Logistikfirmaet Peden Bloodstock er specialiseret i transport af heste, og det er dem, som har arrangeret kørslen af hestene fra Tyskland til Belgien. Det er også dem, der står for at flyve både heste og ryttere til Tokyo. 

– Når hestene flyver fra Lier, er det vores landsholdsdyrlæge Frederik Nielsen, som er med dem under flyveturen, hvor der er et teknisk stop i Dubai, som gør, at flyveturen vil tage omkring 14-15 timer. Rytterne skal flyve fra Frankfurt, og de kommer til at lande i Tokyo før hestene, således at de er klar til at tage imod hestene, når de lander den 14. juli, fortæller Anne-Mette. 

Generelt føler holdlederen, at arrangørerne i Tokyo er godt forberedte, og selvom det har været lidt bøvlet at undersøge alt det, der nu skal undersøges, så er hun sikker på, at tingene kommer til at flyde, når først de sætter ben i Japan. 

– Jeg kender Allech Lahore, der er leder for alt det heste-relaterede i Tokyo, og han er dygtig. De har blandt andet haft japanere ude og se nogle af de største heste-events i årene op til Tokyo, og de havde hel delegation med til VM i Tryon, for at de kunne være mest muligt klar til OL. Lige med hensyn til Tryon, fik de så at se, hvordan man ikke skal gøre, griner Anne-Mette med henvisning til verdensmesterskabet, hvor forholdene var under al kritik.

Holdlederen har købt en masse spil
Den næste måned skal rytterne leve tæt sammen i mange timer af døgnet, og selvom "firkløveret" synes, de fungerer rigtig godt sammen, så har de alligevel budt ind med om, der ikke var mulighed for mental træning. Med støtte fra Dressurens Venner er det blevet gjort muligt, at mentaltræner Rasmus Bagger på fredag kan være tilstede i Aachen, hvor han vil afvikle et teambuilding-forløb med alle i teamet med henblik på, at hele det danske team kan spille hinanden så gode som overhovedet muligt. 

I Tokyo skal danskerne bo i lejligheder, og den ene lejlighed deles af Anne-Mette, Nathalie samt elitechef Kimi Nielsen. De to andre lejligheder er delt op med to ryttere i hver, mens hestepasserne bor ude i Equestrian Park ved hestene. Under normale omstændigheder plejer man at kunne tage på udflugter, men grundet corona er det ikke muligt ved dette OL. Anne-Mette har derfor været ude og købe en masse spil, som rytterne kan benytte sig af, og ellers er der heldigvis lidt mulighed for, at rytterne kan suge indtryk til sig i den olympiske by, som skulle være en meget speciel oplevelse. 

– Vi glæder os så meget, rytterne er toptunet og klar, så det skal nok blive rigtig sjovt, slutter Anne-Mette. 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner