Schweizisk OL-hest er aflivet efter terrænet

01-08-2021 13:33

Annika Knudsen Lorentsen

Den 14-årige Jet Set, som var til start ved OL i Tokyo med schweiziske Robin Godel, er blevet aflivet efter terrænspringningen, hvor det desværre gik galt for den schweiziske OL-debutants hest

Nyheden fortsætter efter annoncen

I slutningen af terrænbanen gik det galt for schweiziske Robin Godel og Jet Set e. Nordico, da den 14-årige hest pådrog sig en skade, og derfor modtog behandling på banen under en midlertidig afbrydelse af konkurrencen. 

Efter den indledende undersøgelse, blev hesten transporteret væk fra konkurrencebanen for at få nærmere undersøgelse hos dyrlægeklinikken, og her viste det sig at stå slemt til. 

Skadernes omfang på det skadede ben, var så stor, at ejerne og Robin Godel i fællesskab blev enige om at aflive hesten. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er med et meget tungt hjerte, at jeg må meddele, at min kære Jet Set har haft en alt for forhastet afgang efter et brud på et ledbånd her i Tokyo. Sådan skriver 23-årige Robin Godel på sin Instagram, og fortsætter: 

– I en galop blot et par spring fra afslutningen tvang skaden os til at lade ham gå. Jet var en ekstraordinær hest, og han var i gang med det, som han elskede mest, at galoppere og flyve over forhindringer. 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen