Dansk hold til EM i military for første gang i 10 år

28-06-2017 16:37

Camilla Tiefensee Schrøder

Når EM i military afvikles i Strzegom i Polen den 17.-20. august, stiller Danmark for første gang i 10 år med et landshold. Det er Peter Flarup, Hanne Wind Ramsgaard, Mia Hastrup og Cecilie Eriksen, der skal forsvare de danske farver både som hold og individuelt

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Eriksen er militarylandsholdets unge talent. Hun deltager i EM i Strzegom på hesten Calvin (foto: Ridehesten.com)
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste gang et dansk landshold konkurrerede ved et Europamesterskab var i Rom i 2007, hvor det blev til en 5. plads. I år, når EM i Military afvikles i den polske by Strzegom, er Danmark med igen – med en genganger fra holdet dengang. Det skriver Dansk Rideforbund.

Peter er den erfarne ankermand
Gengangeren på holdet, som var til start i Rom, er Peter Flarup, der i år deltager med hesten Frankie. Han var også med som holddeltager ved EM i Luhmühlen i 1999, hvor det danske hold blev placeret som nummer fire.

Peter, der vel nok må regnes for at være holdets ankermand, glæder sig til mesterskabet og over den positive udvikling, militarysporten gennemgår i Danmark. Hans egne resultater over de seneste to år er de bedste nogensinde. Blandt andet blev det en sejr i Normandiet i 2016, mens det i år er blevet til en imponerende andenplads i Renswoude i Holland. Den erfarne militaryrytter tør dog ikke spå om en mulig placering ved EM for ”alt kan ske i holdkonkurrencer”. Drømmen om en podieplads lever selvfølgelig, men mindre kan også gøre det.

– Selvfølgelig vil det være fantastisk med et godt resultat, men EM skal også bruges som forberedelse til næste års WEG og forhåbentlig mod endnu flere og større præstationer i fremtiden, siger Peter Flarup.

Nyheden fortsætter efter annoncen

En blanding af nyt og gammelt
Udover Peter Flarup består holdet af Hanne Wind Ramsgaard og Vestervangs Arami, Mia Hastrup og Constantin, samt Cecilie Eriksen og Calvin. Både Hanne og Mia deltog individuelt ved EM i 2015. Sidste holdmedlem er den unge rytter Cecilie Eriksen, der er et af militarysportens helt store up-coming talenter. Det er altså et hold bestående af rutinerede og erfarne ryttere og unge talenter, der sendes afsted.

En kongedisciplin
Military er vel nok den mest alsidige af ridesportens discipliner med tre konkurrencer i én. Til EM skal rytterne første dag testes i deres evner på dressurbanen. På andendagen er det den ca. seks km lange terrænbane, hvor 40 udfordrende forhindringer på max 120 cm skal overvindes. På sidstedagen gælder det ridebanespringningen, hvor forhindringshøjden er op til 125 cm. Vinderen af mesterskabet er den ekvipage eller det hold, der samlet set klarer sig bedst. 

Unge talenter på vej
Flere unge militaryryttere er godt på vej på den internationale scene. Når EM for junior- og ungryttere afvikles i Millstreet i Irland i år, bliver det med en individuel ungrytter og et juniorhold (i øvrigt også for første gang i 10 år). Endvidere skal en enkelt ponyrytter ride EM med dansk flag på armen. Det bliver i Kaposvár i Ungarn sidst i juli måned.

 

/DRF

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen