D'Avie vandt guld - Severos fjerde (video)

05-08-2018 18:06

UVM i Ermelo: Spanske Severo Jurado Lopez og tyske D'Avie vandt 6-års finalen ved LONGINES FEI/WBFSH verdensmesterskaber i dressur for unge heste med fuld dansk opbakning, da både hest og rytter har dansk bopæl

Copyright Ridehesten.com
Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy - en af de to danske ekvipager, der i dag var meget tæt på en medalje.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter den sidste af tre finaler ved LONGINES FEI/WBFSH verdensmesterskaber i dressur for unge heste kan vi konkludere, at detfor første gang i flere år ikke blev til en medalje til det danske hold, der ellers havde medaljekandidater i alle tre alderskategorier. Det største danske medaljehåb i 5-års finalen blev diskvalificeret, i 7-års finalen blev bedste danske nr. 4 og i 6-års finalen nr. 5.

Danske Jan Møller Christensen og Hesselhøj Donkey Boy e. ERA Dancing Hit/ Milan (opdr. Fam. Hoeck) var Danmarks varmeste bud på en medalje i 6-års finalen, og med en femteplads var det tæt på. Faktisk kunne det sagtens være blevet til en bronzemedalje igen lige som sidste år, for med blot 0,22 point fra medaljerne og en meget streng ridelighedskarakter på 7,9 point, så skulle der kun en smule mere velvilje fra dommernes side, før Jan og Donkey Boy havde vundet endnu en medalje, men med samlet 8,56 blev det til en flot og hæderfuld femteplads og karaktererne 8,8 for både trav og galop, 8,7 for kapacitet og 8,6 for skridt.

Severo Jurado Lopez har nu vundet fem UVM-medaljer, og de fire er af guld. Den fjerde guldmedalje blev i dag vundet på Helgstrand Dressages DV-kårede hingst D'Avie e. Don Juan de Hus/ Londonderry, som også opnåede en høj placering i sidste år finale, men da havde hest og rytter kun kendt hinanden et par måneder. Nu har de haft et år mere til at styrke samarbejdet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ekvipagen, der blev nr. 3 i den indledende klasse, leverede et næsten fejlfrit ridt, og Severo viste, at han skulle ride sikkert og samtidig satse lidt. Det lykkedes til fulde, og med bl.a. karakteren 10 for galop, 9,8 for trav og 9,5 for kapacitet blev det til flotte 9,26 point, men der var stadig syv ekvipager til start, og den allersidste var storfavoritten Villeneuve e. Vitalis/ Dancier redet af Dorothee Schneiders elev Lautra Strobel. Det blev tæt - måske også rigeligt tæt - men den tyske ekvipage sluttede med 9,24 point på sølvpladsen.

Med DV-hesten Atterupgaards Botticelli e. Benneton Dream/ Caprimond (opdr. Atterupgaard) blev Severo Jurado Lopez nr. 13 i finalen, mens danske Andreas Helgstrand blev nr. 10 med Ferrari e. Foundation/ Blue Hors Hotline, og den DV-kårede hingst Total Hope e. Totilas/ Blue Hors Don Schufro sluttede som nr. 9 redet af Pernilla André Hokfelt.

Resultat af 6-års finalen.

Info

Finalefakta 6-års:
15 finalister, heraf fem tyske ryttere, tre hollandske, to spanske, to danske, to svenske og en finsk.
Fem OLDB-registrerede heste, tre KWPN, to DWB, to SWB, en HANN, en REHEIN og en WESTF.
Ni er registreret som hingste, tre hopper og tre vallakker.
Afstamningsmæssigt er det et bredt felt med 15 forskellige fædre, men med Blue Hors Don Schufro som morfar til to (en tysk og en svensk). Der er Donnerhall i afstamningen mindst én gang i over halvdelen af hestene.
Dommer ved C er D. Plewa. Danske Kurt Christensen er dommer ved E.
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen