Casall Ask-søn vinder Sires of the World

16-09-2016 18:17

UVM Zangersheide - En underholdende omspringning mellem 11 ryttere afgjorde Grand Prix klassen for kårede hingste Sires of the World

Copyright Ridehesten.com
Vinder af Sires of the World belgiske Jérome Guery og Alicante e. Casall.

Det var måske nok ikke den største Grand Prix-bane, men til gengæld var den meget teknisk med to på hinanden følgende dobbeltspring på buet spor, dobbeltspring efter overbygget stor vandgrav og en start langs de tætpakkede tilskuerpladser ned mod storskærmen. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Haastrup og Charleston K fik et enkelt nedslag.

62 hingste kom til start i klassen, og bland dem tre danske ryttere. Rikke Haastrup og Charleston K e. Carinjo (Holst) fik en tredjeplads i opvarmningsspringningen, og i dag sprang hingsten igen engageret og stort banen rundt. Desværre for Rikke fik hun nedslag i det ene dobbeltspring, men det var også det eneste Charleston K rørte undervejs. 

Copyright Ridehesten.com
Jennifer Fogh Pedersen red Canstakko i klassen, men den unge hingst virkede lidt forskrækket på banen, så Jennifer valgte at standse sit ridt.

Jennifer Fogh Pedersen har ikke haft mulighed for at give Canstakko e. Canturo (Holst) mange runder på konkurrencebanerne i denne sæson grundet hendes uheld og efterfølgende operation. I hingsteklassen sprang Canstakko meget stort og usikkert på banens start, Jennifer valgte at standse ridtet efter et par nedslag og spare hingsten, men vi fik set, at der er masser af potentiale til fremtiden i den ekvipage. 

Copyright Ridehesten.com
Søren Møller Nielsen og Ci Ci Senjor Ask fik to nedslag.

Dobbeltvinder
11 ryttere mødtes i omspringningen, og det blev en særdeles seværdig springning. Næsten alle red efter sejren og de godt 6.000 euro der var i posen til vinderen. Det er dog ikke alene penge og ære, der er på spil i denne klasse, men der er også god reklameværdi i en sejr overfor de mange tusind hoppeejere, som følger klassen enten live på stadion eller via Clip My Horse.
Jerome Guery havde to heste med i omspringningen, og han satte sine kolleger under pres med et fejlfrit ridt på 10-årige Garfield de Tijii Des Templiers e. Quasimodo Z (BWP) tiden standsede han på 38,51 sekunder. Det var i øvrigt første gang han red stæve på hingsten.  
Schweiziske Arthur Da Silva red en fantastisk 8-årig Nonstop-søn (BWP) på banen, og i et opskruet tempo sejlede hingsten over forhindringerne med lethed og forsigtighed. De kappede et halvt sekund af Guery's tid, og det skulle vise sig at række til en anden plads. 

Copyright Ridehesten.com
Alicante og Jerome Guery.

Jerome gurey satte tingene på plads med Casall-sønnen Alicante - i noget der tangerede opvisningsstil red han hingsten op i et godt grundtempo og holdt rytmen banen rundt. Det var en nydelse at se rytter og hest på banen i perfekt harmoni. Alicante kvitterede ved at springe sikkert og fejlfrit, og Guery sikrede sig sejren for anden dag i træk, idet han sejrede i opvarmningsklassen netop med Alicante. 

- Det var ikke en speciel stor, men meget teknisk udfordrende bane, fortalte Jerome Guery ved pressemødet, han understregede dog, at hans hest ikke havde nogle problemer med banens tekniske spidsfindigheder, for det er en erfaren international Grand Prix-hest, som først er begyndt også at passe sit job som avlshingst i denne sæson. 
- Det var ikke planlagt, at jeg skulle vinde opvarmningsklassen, men det blev bare sådan, jeg vidste dog, at jeg kunne vinde i dag og det var vigtigt, udtalte han. Hingsten ejer havde sagt, at det var vigtigt med en sejr netop i Sires of the World, fordi Alicante nu er gået ind i avlen. Jerome er først og fremmest rytter, men han har dog fire avlshopper derhjemme, fortalte han, og alle fire er drægtige med Alicante, som han har store forventninger til ikke alene i sporten, men også i sin egenskab af avlshingst. 
- Det er en forsigtig hingst med masser af power, fortalte Guery, det efter et par dages pause, læsser Alicante på lastbilen for at køre til Nations Cup finalen i Barcelona. 

Se resultatet af klassen HER

Copyright Ridehesten.com
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen