Blog: Jagt i England

14-03-2018 15:29

Stephanie Cornaby Elster

Ridehesten Juniors faste blogger Stephanie, der til daglig bor i England, har redet indtil flere jagter i Danmark - og nu har hun også været på jagt i England - hør om de mange forskelle, der er på danske og engelske jagter i denne måneds blogindlæg fra Stephanie

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Danmark er man et felt på op til så mange ryttere der nu har meldt til. Derudover er der en master for feltet, og to ”ræve”, der rider forrest med rævehaler på skuldrene. Det er så dem man egentlig skal fange. Alle ryttere rider i rød jakke. Jagterne er bygget op over mellem 30 og 40 spring, som kommer i serier. Jagten er planlagt med hvilke serier, man tager først og hvilken vej man rider. Der er indlagt et kvarters pause midt under jagten med forfriskninger, og alt i alt tager jagten op til 2,5 time. Jagten startes altid med et fælles møde, hvor der bliver fortalt om turen og forholdene, og der bliver skålet i en portvinslignende drink. Jagten afsluttes ligeledes samlet med et tak for en god tur, og vi ses næste gang.

 

Copyright Ridehesten.com

 

I England startes jagten også med et møde, kaldet et ”meet”, hvor der går lidt snaks og samme portvinslignende drik rundt. Men herfra og frem er alt anderledes! Til jagter i England jager man stadig rigtige ræve, og derfor er der en stor flok hunde på op til 20 stks med til hver jagt. Til at holde styr på de hunde, er der to ”huntsmen” med lange piske, samt yderligere 1-2 ryttere, der kaldes ”whippers”, som en form for back up. Derudover er der en master for feltet og så selvfølgelig feltet. Det er kun ”huntsmen” og master, der er i rød jakke her, resten af feltet rider i sort, mørkeblå eller tweed jakke. Til jagter i England er ruten ikke planlagt. Huntsmændene har en ide om det område, de gerne vil søge efter ræve i, men resten er op til hundene og deres jagtinstinkt. Derfor er hundene også det vigtigste element i en engelsk jagt. Jagten foregår som regel i enten fuld galop eller fuldt stop, da man følger hundene. Hvis hundene har fået færden af noget, stopper hele feltet og står gladelig stille i 20-30 minutter ad gangen før hundene er klar til at søge videre. Hvis der er mulighed for at springe undervejs, bliver der gjort det af dem, der er interesseret, men det er ikke som sådan planlagt. Jagten tager som regel hele dagen uden indlagte pauser, da det altoverskyggende mål er at finde ræve – og selvfølgelig hygge sig. Derfor kan en jagt nemt vare 4-5 timer. Netop pga. varigheden er det meget normalt at folk rider hjem eller tilbage til deres trailer, når de er trætte og ikke har lyst til mere. Derfor er det ikke alle, der er med til at slutte jagten af.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den sidste ting, der er forskelligt fra jagter i Danmark, er at sæsonen er komplet modsat. I Danmark går sæsonen fra ca. april til november, hvor i England starter den i efteråret, nok omkring oktober og slutter i marts. Derfor kan det hurtigt blive en kold fornøjelse at ride jagt i England, da de som regel tager ud i al slags vejr.

 

 

Jeg har været med til to jagter herovre. Den ene var i december. Her var der desværre ikke mulighed for nogen spring, og der var mange stop under jagten. Det var sjovt at prøve, men umiddelbart fandt jeg det meget koldt og lidt halvkedeligt, da vi stod stille meget af tiden. Den anden jagt, jeg var til, var en del sjovere. Det var her i februar, og der var masser af mulighed for spring. Dog var det så koldt og blæsende den dag, at jeg stoppede lidt før tid. Merkur havde også gjort det rigtig godt og sprunget alt jeg havde bedt ham om, så jeg var meget glad og tilfreds. Derudover var vi meget tæt på at fange en ræv, men den nåede at slippe væk. Den var en superfed og sjov oplevelse, specielt i den fantastisk smukke natur, de har her på Slades Farm i Surrey, i England.

Kristine Ulsø Olsen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen