Nina Marie Villadsen
- Rytteren skal via stilspringning opnå så mange rutinemæssige færdigheder som muligt. På sigt lukker det dørene op for at ride fejlfrit og i den bedste tid, forklarer Lars Birkedal, der ud over at være berider også er dommer i stilspringning.
- Det at rytteren skal være effektiv handler om, hvordan rytteren får ledt hesten i rigtig retning. Med andre ord handler det ikke kun om at være fejlfri og i bedst tid, men også om, hvordan du som rytter klarer den opgave. Rider du hesten korrekt rundt på banen, så får du en højere stilkarakter, og samtidig viser det, at du vil have lettere ved at klare større udfordringer i fremtiden, uanset om det gælder højere klasser eller forskellige typer af heste, fortsætter Lars Birkedal.
Stilspringning handler naturligvis ikke kun om rytterens kunnen. – Det er klart, at den rytter som har den bedst uddannede pony/hest har lettere ved at vise den korrekte opstilling, end den rytter som har en godt uddannet hest/pony, forklarer han.
Men en god opstilling og et godt sæde hjælper rytteren til at holde en god balance. Og når balancen er på plads, så bliver det også lettere at holde et godt overblik i alle situationer rundt på springbanen.
Sammen med Lars Birkedal har magasinet Ridehesten udviklet en artikelserie om stilspringning, hvor man kan hente masser af gode og brugbare råd, så man er klar til at tage udfordringen med stilspringning op, både i træning og til stævner. I magasinet Ridehestens majnummer så vi nærmere på formålet med og reglerne for stilspringning, mens vi i juninummeret af magasinet Ridehesten ser nærmere på, hvad man som rytter kan gøre for selv at blive bedre til stilspringning. I et kommende nummer ser vi derefter nærmere på, hvordan man træner hesten frem mod at blive en god springhest, der også vil klare sig godt i stilspringning.
Læs meget mere i magasinet Ridehestens juninummer