Birthe Schibler er sovet stille ind i en alder af 92 år

16-12-2020 11:25

Bent Neergaard

Birthe Schibler sov mandag den 14. december fredfyldt ind i hjemmet, hos sin datter og svigersøn på Skårup Overgård ved Skanderborg, hvor hun har boet siden hendes mand Kai Schibler døde

Copyright Ridehesten.com
Birthe Schibler. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ikke mange i dag kan huske Birthe Schibler fra hendes tid som springdommer ved landets stævner eller som overdommer ved militarystævnerne, men for de som husker hende, blev hun kendt og accepteret som en dygtig dommer, der altid var klar til at give rytterne et par ord med på vejen.

Birthe brugte i en årrække mange af sine weekender ved landets militarystævner, hvor hun var overdommer, indtil hun på grund af 70-års aldersgrænsen dengang måtte stoppe. 

Copyright Ridehesten.com
Birthe og hendes mand Kai ved Dansk Ride Forbunds repræsentantskabsmøde i 2004. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Det var ikke kun Birthe selv, som var velbevandret i ridesporten, også hendes mand Kai Schibler, som gik bort tilbage i 2017, har udrettet store ting i sporten. Han var æresmedlem af Dansk Ride Forbund, hvor han har siddet i bestyrelsen i to årtier. Han var ligeledes æresmedlem i Dansk Oldenborg Avl og Horsens Rideklub, ligesom han har modtaget Dansk Idræts Forbunds ærestegn og Hippologisk Hæderpris, samt en række andre priser. Kai var selv aktiv rytter, og tilbage i 1958 blev han nr. 2 ved DM. Han har desuden fungeret som banebygger ved store mesterskaber i military, ligesom han var banebygger og dommer ved Dansk Varmblods Hingstekåring i en årrække. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I mandags sov Birthe fredfyldt ind i en alder af 92 år.

Begravelsen finder sted onsdag den 30. december kl. 11.30 i Klosterkirken i Horsens, men grundet Corona-situationen kun for indbudte.

Æret være hendes minde.

Copyright Ridehesten.com
Birthe Schibler sammen med Jørgen Albertsen. Foto: Privat
Christine Krogh Frausing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Christine Krogh Frausing