Britt Carlsen
Forbundet åbnede dagen med et minuts stilhed for at mindes nogle af de ildsjæle som ridesporten har mistet det forgangne år. Herefter gik man over til at præsentere Årets ungdomsleder, som blev givet til to unge piger fra Stutsborg Rideklub Laura Kjølholm og Amalie Engelhard Nielsen. Årets Ildsjæl blev Karin Lindved fra Højris Rideklub og Årets klubleder blev Charlotte Rask Boddum fra Hjallerup Rideklub.
Helgstrands beretning
- Det går rigtig godt i DRF, økonomien er sund, og vi har mange stærke og gode og stærke samarbejdspartnere og sponsorer, indledte formand Ulf Helgstrand, som talte om udfordringer, men i det hele taget har 2014 været et godt år for forbundet.
Go er en platform som forbundet er utrolig stolte af, og i 2014 blev det besluttet at udskifte stævnesystemet til det nye DRF Event, udviklet i samarbejde med 15 frivillige brugere fra hele landet. Som med alt andet it-implementering er det vigtigt at systemet virker inden det bliver endelig sat i arbejde.
Musik skal der til, så i 2014 blev der indgået en aftale med Codan, så i frit kan bruge musik til stævnerne, og den aftale er dækkes af medlemskontingentet. Så skru bare op for musikken, opfordrede formanden.
Hestevelfærd er vigtigt, for uden det, dør sporten, understregede formanden, og fortalte om mange af de tiltag, som er taget i anvendelse lige fra uddannelse, sanktioner og Forum for hestevelfærd, hvor rideforbundet samarbejder med avlen, dyrlæger og dyreværnsorganisationer.
Filmen om korrekt dressurridning og projektet omkring det har været meget rost og velbenyttet og den har nydt international bevågenhed og både Dyrenes Beskyttelse og Hestens Værn bakker op omkring tiltaget, som er udvidet med nye temaaftener. Oversat til engelsk og deporteret til Norge, Findland, Sverige og Holland.
Vi har set os nødtaget til at ophæve associeringsaftalen med Dansk Islandshesteforening. Uenigheden bunder i det forhold, at vi ser forskelligt på udviklingen af TREC i Danmark. Fordi DI har meldt sig ind i FITE, den internationale organisation for TREC, hvilket betyder, at DRF ikke selv kan udvikle TREC til internationale konkurrencer herhjemme. Samarbejdet har tidligere fungeret godt, og derfor undrer det os at DI har ageret som de har. Men vi må konstatere at Dis ledelse vil det anderledes. Vi har forsøgt at komme i dialog med ledelsen i DI, men det har været svært, og vi har rykket for svar flere gange. Vi har ikke fået noget løsningsforslag fra DI, de to løsningsmodeller som de har offentliggjort, har ikke været forelagt for DRF. De eneste der bliver gidsler i dette er de mange som udøver TREC.
Til gengæld har vi på flere områder et rigtigt godt samarbejde med Dansk Varmblod, hvor vi sammen udvikler championater mv. Jeg håber, at de unge heste ikke skal vises så mange gange til championater, egnethedstester ol. Vi vil naturligvis fastholde at en hest er en hest, så championaterne også fremover vil være for heste, der ikke udelukkende er registreret i Dansk Varmblod.
Stævneaktivitet og finanskrise
- Det går rigtig godt for os, for vi har set at stævneaktiviteten er streget fra 121.000 i 2011 til 133.000 i 2014, det er flot når vi ved at andre idrætsgrene er ramt af nedgang.
Vi tænker fremad i Dansk Ride Forbund, sagde Ulf Helgstrand afslutningsvis i sin beretning, og så åbnede dirigent Peter Schäfer for spørgsmål og bemærkninger til formandsberetningen.
- Der er ingen stævnekrise, det er jeg ikke enig i. Vi har mange gode stævnearrangører på et højere niveau, og det kan vi også være stolte af. Det betyder rigtig meget for de små klubber, som kun har mulighed for at afvikle C og D-stævner, for det koster starter for lokalklubberne, når de store stævnearrangører får lov til at afvikle C-stævner. De professionelle steder er ikke fødekæde til sporten, det er rideklubberne. Det blev mødt med klapsalver.
Ærestegn
Igen i år uddelte forbundet ærestegn. De blev givet til:
Forlæggelse af det reviderede regnskab
Generalsekretær Jens-Erik Majlund gennemgik regnskabet med fokus på, hvad klubbernes 6.453.000 kr. medlemskontingentkroner går til i forbundet, som kom ud med et positivt resultat på 389.000 kr.
Ambition 2020
Forbundets næstformand Jørgen Mertz præsenterede Ambition 2020 for forsamlingen, hvor han bl.a. introducerede hovedlinjerne i Ambition 2020:
?Der var en god debat om aldersgrænsen på de 70 år - og der kom flere kompetente debattøre på banen i den debat, også fra personer, der var faldet for aldersgrænsen.
- Vi vil gerne tage de input til efterretning som er kommet i dag, og så arbejde med det til næste år, vil det være muligt? Spurgte Jørgen Mertz, men forslagsstillerend fastholdt en afstemning. Her blev resultatet, at 76% stemte imod forslaget.
Ulf Helgstrand genvalgt med akklamation, mens der måtte en afstamning til for at bestætte bestyrelsesposterne. Der var tre på valg og fire kandidater, og dermed et kampvalg om pladserne i bestyrelsen. Valgt til bestyrelsen blev: Jakob Ravnsbo, Anne-Mette Binder og Helle S. Madsen mens suppleant blev Lisbet Seierskilde Pedersen.