Hvor skal vi hen du?

17-04-2016 13:43

Britt Carlsen

Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand indledte sin årsberetning med de kendte ord fra skærmtrolden Hugo med spørgsmålet: Hvor ska’ vi hen du?

Copyright Ridehesten.com
Hvor ska' vi hen du? Formand Ulf Helgstrand forklarede for forsamlingen ved repræsentantskabsmødet, hvilken retning forbundet er på vej i.

Ambition 2020 – klubben i centrum, kommer til at danne rammen om forbundets arbejde frem mod 2020. Strategiplanen koncentrer sig om, at forbundets primære indsatser skal kunne mærkes i klubberne med fokus på fastholdelse og rekruttering, klubøkonomi, frivillighed, uddannelse og aktiviteter i klubberne.

I 2013 forpligtede forbundets ledelse sit til at udarbejde en ny ridelære/beridderuddannelse, og nu er de generelle rammer på plads omkring uddannelsen. Der vil komme nogle justeringer. – Og jeg har en ambition om, at vi fremadrettet kan rekruttere vores landstrænere i endnu højere grad fra denne gruppe af uddannede beridere/læremestre, bemærkede formanden.

Siden 2014 har forbundet arbejdet på DRF Event, et stævneprogram, som nu er på vej i gennem sin sidste finjustering, og det forventes at blive tilgængeligt for alle der afvikler dressur og springstævner snarest.

I 2015 oplevede vi stor internationale stævneafvikling, med mesterskaber i mange discipliner. 2015 blev et godt EM–år med syv medaljer med guld til Sofia Hegstrup i dressur for children. – Vi har haft talentudviklingen i fokus, og de mange medaljer viser også, at talentudviklingen er en vigtig del af dette, bemærkede formanden, som understregede vigtigheden af talentudviklingen på alle niveauer.

– Jeg glæder mig meget til det tredobbelte EM på Vilhelmsborg for ponyer, og jeg er sikker på at de mange kræfter sikre det så flot.

Copyright Ridehesten.com

Nyt OL–koncept
Change or be changed, ridsporten, som en sportsgren ved OL står under pres, og der skal ske nogle ændringer på dette område, fortæller Ulf Helgstrand – det har været formand for en arbejdsgruppe, som har set på netop dette.

– Vi er nødt til at få gjort vores sport mere forståelig for at få tv–dækning af vores sport. Nu diskuteres om der skal være tre eller fire ryttere på et hold og ingen dropscore. Vi har mange tanker om ændringer, men vi skal også holde fokus på det traditionelle i vores sport. Vi er i hård konkurrence mod andre discipliner. Og ændrer vi fra fire til tre ryttere, så får vi flere flag på banen, og det er vigtigt for IOC.

– Vi har fuldt hold i dressur til OL og fem para–dressurryttere – lille Danmark, det er flot. Vi blev jo ikke kvalificeret direkte ved EM i Aachen sidste år, men af gode individuelle præstationer. Og sådan kvalificerede vi os jo også til Hongkong, hvor vi vandt bronze.

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen