Britt Carlsen
Formanden for Dansk Varmblod indledte årets repræsentantskabsmøde med at mindes tre personer, der er gået bort i det forgangne år: Georg Møllebjerg, hingsteholder, Ane Lundemose, i DV kendt som leder af stævnesekretariatet ved hingstekåringen i Herning og Anders Andersen, hingsteholder og grundlægger af den organiserede hesteavl.
Jan Pedersen indledte med at beklage, at det ikke er lykkedes for forbundet at knække den nedadgående medlemskurve. Sammen tendens ses også i de store udenlandske forbund. – Den tid, hvor et medlemskab var for hele livet, og hvor der herskede en udprægede loyalitet overfor forbundet er forbi, erkendte formanden.
Heldigvis er den nedadgående kurve for bedækninger knækket og den er igen stigende, og det kan også få en positiv afsmitning på medlemstallet.
Hingstekåringen ind i Boxen
Med plads til 1000 gæster i vip logen og over 60.000 besøgende, kunne formanden glæde sig over, at forbundet sidste år havde mod til at tænke hingstekåringen ind i Boxen. Det blev en avlsmæssig og sportslig succes og gav et godt økonomisk afkast med et nettooverskud på 1 million kr.
Og forbundet kommer ud af regnskabsåret med et positivt resultat på knap 300.000 kr. og en omsætning på 25 millioner.
Udlandet et fokusområde
Formanden kunne også berette at avlere af Dansk Varmblods heste i udlandet kommer mere i fokus i det kommende år, især vil man øge informationsstrømmen mod avlerne i USA. Projektet i USA bæres i høj grad af Jane Hayes og et er ikke holdbart. – Vi skal gøre mere, hvis vi skal op på siden af de andre europæiske forbund, der prøver at ”opdyrke nyt land” på den anden side af dammen, lød det fra talerstolen.
Flotte danske resultater
Jan Pedersen kunne også glæde sig over de mange flotte resultater skabt af danske heste ved UVM og OL i det forgangne år, og han ønskede avlerne tillykke med deres avlerpræstation, og han minde om at Atterupgaard Stutteri skrev sig ind i historiebøgerne med tre afkom med ved OL i Rio (Cassidy, Molberg og Orthilia) en præstation som udløste forbundets fortjenstmedalje, der blev uddelt ved Equsana Eliteskuet i 2016 med stående ovationer.
Det var også ved eliteskuet, at salgsprocenten på elitefølauktionen var meget tilfredsstillende. Og det viser også, at markedet for heste er i fremgang, bemærkede formanden.
Hold af heste
Han glædede sig også over, at det nu endelig ser ud til at Hesteloven bliver revideret, ikke mindst i kraft af chefkonsulent Jørgen Kold fra SEGES Heste, som har trukket det store læs for at få sat hesteloven på den politiske dagsorden.
Revisionen sker på baggrund af et høringssvar indsendt af Forum for Hestevelfærd, hvor Dansk Varmblod også har sæde sammen med bl.a. Dansk Ride Forbund, De danske hestedyrlæger, Hestens Værn og væddeløbssporten.
Æresmedlemmer
Henning Urup har efter mange år i forbundets bestyrelse valgt at udtræde og han blev tildelt forbundets fortjenstmedalje i guld.
Det vidende og dygtige team i avlsledelsen Poul Graugaard og Ole From Christensen går sammen med Birthe Lyder Nielsen på pension efter mange års uvurderligt arbejde for forbundet. – Birthe har været uvurderlig som dommer ved stævner og på kåringspladsen, og hendes faglige kvalifikationer står der stor respekt om, sagde formanden bl.a.
Dansk Varmblods hovedbestyrelse har besluttet at de tre skal ind i den eksklusive klub af æresmedlemmer i forbundet, som indtil i dag blot har talt: Torben Bagge Hansen, Anders Andersen og Bent Neergaard.
Læs mere om forbundets repræsentantskabsmøde i magasinet Ridehestens martsnummer