Årets præstationer - springning

24-12-2023 08:56

Annika Knudsen Lorentsen

2023 er snart nået vejs ende og derfor tager vi et gik tilbage på nogle af årets bedste danske internationale præstationer i springning. Igen i år har dansk springsport været i en god udvikling, og der er blevet opnået mange gode resultater både som hold og individuelt

Copyright Ridehesten.com
Det danske hold i Uggerhalne. Fv. Martin Dinesen Neergaard, Rikke Belinda Barker, Lars Bak Andersen, Andreas Schou og Bo K. Møller. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Det er særdeles interessant at følge udviklingen i den danske springsport, og igen i år har der været mange flotte præstationer fra de danske springryttere, som er værd at kigge tilbage på. 

For springlandsholdet har der været mange nationsspringninger på programmet, ligesom et dansk hold var til start ved EM i Milano. Ved sidstnævnte opnåede Danmark måske ikke helt det resultat, som man havde drømt om, men der blev leveret flere flotte runder, og unge ryttere hentede værdifuld erfaring til fremtiden. På det danske EM-hold var Andreas Schou, Kasper H. Hansen, Mathias Nørheden Johansen, Lars N. Pedersen og Rikke Belinda Barker. Mathias Nørheden Johansen sluttede som bedste dansker ved EM, hvor han samlet endte som nr. 24 ved sit første seniormesterskab.

Copyright Ridehesten.com
Mathias Nørheden Johansen med Franco 79 i EM-finalen 2023. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen

I forhold til nationsspringningerne, er der blevet opnået flere gode resultater, og det blev blandt andet til en flot andenplads ved EEF Series Nations Cup på hjemmebane i Uggerhalne. Her sikrede Andreas Schou, Lars Bak Andersen, Martin Dinesen Neergaard og Rikke Belinda Barker det flotte danske resultat over to runder. 

Spændende World Cup-finale i Omaha
World Cup-sæsonen 2022/2023 kulminerede med dansk deltagelse i World Cup Finalen i Omaha i April, hvor Andreas Schou på fornemmeste vis havde sikret sig adgang med flere topresultater sæsonen i gennem. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med Darc de Lux i Omaha. Foto: Privat

Ved finalen i Omaha fortsatte Andreas sæsonens høje niveau, og det resulterede i, at han endte som samlet 5'er i World Cup Finalen 2023. Vi skal mange år tilbage for at finde den seneste danske deltagelse i en World Cup-finale i springning, og resultatet har virkelig sat dansk springsport på verdenskortet igen. 

Mange World Cup-kvalifikationer
Flere danske ryttere har i 2023 været til start ved World Cup-kvalifikationsstævner. Det drejer sig foruden Andreas Schou om Lars Bak Andersen, Caroline Rehoff Pedersen og Martin Dinesen Neergaard, mens Søren Møller Rohde i næste uge drager til Mechelen for at ride årets sidste World Cup-kvalifikation. 

De danske springryttere har leveret mange flotte resultater ved World Cup-kvalifikationerne, og det gjorde Lars Bak Andersen og Andreas Schou blandt andet ved World Cup-kvalifikationen i Göteborg i februar, hvor de blev henholdsvis nr. 3 og 4 i World Cup-klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Rikke Belinda Barker ved præmieoverrækkelsen for sin sejr i den 5-stjernede Grand Prix i Mexico. Foto: Privat

Flotte danske resultater sæsonen igennem
Det er blevet til mange flotte resultater i Grand Prix-klasser ved internationale stævner, og kigger vi på Grand Prix-klasserne på 4- og 5-stjernet niveau, har danskere flere gange været i top. Det er blandt andet blevet til en 5-stjernet Grand Prix-sejr for Rikke Belinda Barker med Tabalou PS e. Taloubet Z/ Balou du Rouet i Mexico her sidst på sæsonen. Rikke har ligeledes tidligere på sæsonen redet sig til placering i 5-stjernet Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen med Ethene. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

Lars Bak Andersen er flere gange blevet placeret i Grand Prix, blandt andet som 5'er i den 4-stjernede Grand Prix i Braunschweig, 2'er ved det 4-stjernede stævne i polske Warszawa i september og som 6'er ved i Grand Prix-klassen ved World Cup-kvalifikationen i Oslo i oktober.

Foruden de nævnte resultater, er der blevet leveret mange gode Grand Prix-resultater på 2- og 3-stjernet niveau, og på hjemmebane ved World Cup Herning 2023 i oktober, sikrede Andreas Schou sejren foran et begejstret hjemmebanepublikum

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou med I Know. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

God LGCT-sæson for Schou
Sæsonen 2023 har også budt på dansk deltagelse ved de prestigefyldte Longines Global Champions Tour-stævner, hvor Andreas Schou har redet individuelt og som en del af holdet Istanbul Warriors. 

Gennem sæsonen har Andreas leveret mange flotte runder, og han er blevet placeret som nr. 2 i LGCT Grand Prix i Madrid og som nr. 5 i LGCT Grand Prix i Cannes. Sidst på sæsonen blev han desuden placeret som nr. 3 i Grand Prix-klassen i Rom med hesten I Know e. Arezzo VDL/ Hors la Loi. En hest som han fornyligt har solgt til en ung norsk rytter. 

Med holdet Istanbul Warriors, har Andreas eksempelvis været med til at sikre en 3. plads i Global Champions League i Rom.

Efter de 15 stævner henover sæsonen sluttede Andreas som samlet 11'er på ranglisten for den samlede sæson. Herefter sluttede sæsonen på flot vis ved Prague Playoffs, hvor Andreas var blandt de 16 ryttere, der havde sikret sig en plads i den spændende Longines Super Grand Prix efter topresultater i Grand Prix-klasserne i løbet af sæsonen. 

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen med Chaccieny ved Nations Cup i Rotterdam tidligere i år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Rehoff i Hamborg Springderby
Endnu et resultat som uden tvivl skal nævnes for sæsonen 2023, er Caroline Rehoff Pedersens fænomenale præstation i Hamborg Springderby. Her leverede nu 22-årige Caroline som blot én ud af to ryttere en fejlfri runde på den krævende derbybane, og det betød, at hun tog andenpladsen i årets derby. Det bedste danske resultat nogensinde i den prestigefyldte konkurrence. 

Denne præstation sammenhold med flere deltagelser på 5-stjernet niveau for Caroline Rehoff Pedersen, har ført til nomineringen til den velrenomerede pris 'Årets Fund'.

En flot sæson og NM-titel
Det er som sagt ikke kun på 4- og 5-stjernet niveau, at de danske springryttere har leveret gode resultater. Gennem 2023 har mange danske springryttere gjort sig flot bemærket, og ved Nordisk Mesterskab i Drammen blev det til en inviduel dansk guldmedalje for senior for Kamilla Ladefoged Rasmussen, som også er en af de ryttere, der har leveret mange flotte resultater sæsonen igennem.

Er man nysgerrig på de mange flotte danske resultater i springsporten i 2023, kan man gå på opdagelse i nyhedsarkivet her på www.ridehesten.com, hvor man finder artikler om mange af resultaterne. 

Læs også

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen