Årets dressurføl er topfunktionelle

31-08-2024 11:22
Avl

Her i formiddag ved Dansk Varmblods KRAFFT Eliteskue på Vilhelmsborg har dommerne og ikke mindst publikum haf fornøjelsen af årets finaler for landets bedste dressurføl

Copyright Ridehesten.com
Årets dressurbetonede hoppeføl Kamar's Brexit. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

To dressurbetonede hoppeføl og to dressurbetonede hingsteføl er på hvert af de regionale følskuer landet over udvalgt til finalen på Vilhelmsborg i kampen og de to titler som årets bedste dressurbetonede føl i Dansk Varmblod.

Afstamningsmæssigt satte den tyske hingste Callaho’s Benicio præg på året finale for 15 dressurbetonede hoppeføl, idet hans sønner Blue Hors Baron og Bond begge stod som far til tre føl. Dommerholdet bestående af Vicky Nortvig, Jens Søgaard og Rune Willum udpegede blandt de 15 hoppeføl fem finalister til den ultimative finale, nemlig:

  • Kat.nr. 123 Masai Mara Pilekær e. Bonds/Blue Hors Zack fra Stutteri Pilekær v/ Lars Langendorf og Anne Mette Rossen, Aabenraa
  • Kat.nr. 125 Kamar's Brexit e. Bonds/Escolar fra Stald Kamar v/ Morten Kappel Petersen, Christiansfeld
  • Kat.nr. 128 Baunehøjens Joliet e. Jovian/Sezuan fra Stald Baunehøj v/Pia Gobert og Asger Lorentzen, Nykøbing Sj.
  • Kat.nr. 130 Borbjergs Black Rose e. So Perfect/Don Deluxe fra Jørn Dahl, Holstebro
  • Kat.nr. 132 Imagine It Hesthøj e. Straight Hors Leonardo/It's me fra Stutteri Hesthøj, Kongerslev

Det er en svær beslutning at vælge en vinder i en finale med så høj kvalitet, men vi har valgt det hoppeføl, der har været helt fantastisk velfungerende allerede ved følskuet og igen her i dag, sagde Vicky Nortvig.

Finalen var fyldt med smukke og funktionelle hoppeføl, og det var netop funktionalitet, der gjorde udslaget, for finalens eneste 10-tal blev givet til den uhyre velgående Kamar's Brexit for føllets eminente travbevægelse, og titlen gik netop til denne Bonds-datter fra Morten Kappel Petersen.

I den maskuline afdeling blev dommere og publikum ligeledes præsenteret for høj kvalitet i både type og funktionalitet. Holdet af  14 finalister var lidt mere spredt i afstamning, men faderhingstene Dynamic Dream, Glamourdale og Vitalis var alle repræsenteret med to sønner.

Også her valgte dommerne fem fremragende individer til den ultimative finalen, der kom til at stå mellem disse fem hingsteføl:

  • Kat.nr. 140 Bellini V e. Be Sure/Janeiro Platinum fra Ole Christensen, Nibe
  • Kat.nr. 141 Terpling's Dream-star e. Dream Royal/Falstaff fra Heima Poulsen, Glejbjerg
  • Kat.nr. 149 Magic Million by J&J e. Gørklintgårds Million/Callaho’s Benicio fra Malene Jakobsen og Palle Juhl, Bylderup-Bov
  • Kat.nr. 150 Søbakkehus Dianthos e. Hesselhoej Donkey Boss/Sir Donnerhall I fra Agnete Holmsted, Fredensborg
  • Kat.nr. 153 Vitello e. Vitalis/Tailormade Temptation fra Lena og Ulrik Kristensen, Vinderup
Copyright Ridehesten.com
Årets dressurbetonede hingsteføl Terpling's Dream-Star. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Igen var dommerne kommet på en svær opgave, og Vicky Nortvig gav igen udtryk for, at det var en meget ligelig, høj kvalitet i finalen af hingsteføl. Titlen som Årets dressurbetonede hingsteføl blev tildelt et føl, der imponerede med både type og gangarter, nemlig den smukke Terpling's Dream-star fra Heima Poulsen.

Det er et utroligt velfungerende føl, der fremstår meget udtryksfuld og i meget morderne type. Han hvælver halsen flot  og bruger sin overlinje med stor smidighed, når han sætter i bevægelse, lød nogle af ordene var avlsledelsens talsmand, Vicky Nortvig.

Se kataloget.

Se start- og resultatlister

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner