Annabella Pidgley har forbindelse til Danmark

31-10-2021 12:31

Christine Krogh Frausing
Skribent

Det er fornyligt blevet annonceret at Annabella Pidgley skal overtage Charlotte Dujardins OL-hest Gio, men hvem er den talentfulde, britiske juniorrytter egentligt?

Copyright Ridehesten.com
Annabella Pidgley. Foto: FEI/Lukasz Kowalski
Nyheden fortsætter efter annoncen

Annabella Pidgley overtager Charlotte Dujarnins Olympiske og Europamesterskabs medaljetager, Gio. Annabella er 16 år, og har været fast inventar på det Britiske pony- og juniorlandshold den seneste tid. Hun er datter af Tony Pidgley og Sarah Pidgley, der begge er to store personligheder inden for britisk ridesport. Desværre døde Anna Pidgleys far, Tony Pidgley, i en alder af bare 72 år, skriver Horse and Hound.

Annabella havde sin internationale debut i 2017 med ponyen Farbenfroh, og her gjorde de hattrick, og vandt en række CDI i Hicksteadt. Herefter har den internationale karriere taget fart, og Annabella har mange topplaceringer på CV'et allerede. 

Ved Europamesterskaberne i Oliva, Spanien, var Annabella udtaget til at ride for Storbritannien, og her medbragte hun den 11-årige vallak, Sultan Des Paluds. Sammen skrev de historie, da de vandt to individuelle sølvmedaljer, hvilket også betød at Annabella er den første Britiske rytter til at komme på podiet ved de individuelle konkurrencer til EM, nogensinde. 

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Vamos Amigos. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bag success ligger hårdt arbejde...

.. og hvem ved det bedre end Cathrine Dufour? Den dygtige Britiske juniorrytter, rider til dagligt undervisning ved vores danske OL-atlet, Cathrine Dufour. Det foregår igennem Skype, og af og til besøger Annabella også Danmark, hvor hun kan modtage undervisning uden brug af kamera og computere. Annabella udtaler, at hun fortsat skal ride undervisning ved Cathrine, men at Charlotte Dujardin også skal hjælpe med Gio. 

Derudover har familien Pidgley og Cathrine et samarbejde kørende, hvilket betyder at de blandt andet ejer World Cup-hesten, Vamos Amigos e. e. Vitalis/ Blue Hors Hotline sammen. Vamos Amigos har netop haft sin World Cup debut, hvor det blev til en flot 4. plads i kür, med intet mindre end 81,135%. Derudover ejer familien

Kilde: Horse&Hound

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen