Anna: Vi vil gøre alt for at levere vores bedste

19-08-2017 20:48

Nu er det lige oppe over. De danske dressurryttere er ankommet til Göteborg og det bliver første gang at unge Anna Zibrandtsen skal deltage ved et holdsmesterskab for seniorer. Noget som hun i den grad glæder sig til

Copyright Ridehesten.com

Hun er bare 23 år gammel, men har samlet tonsvis af erfaring gennem de sidste par år som både junior -, ung - og U25-rytter. Herfra flere medaljer ved både DM, NM og EM, mens det i år bliver debut ved et internationalt senior-mesterskab, når EM bliver skudt i gang på tirsdag.

Hendes partnerskab med den 12-årige hingst Arlando er stadig forholdsvis nyt, da de kun har kendt hinanden i knapt 5 måneder. Arlando som i dagligtale bliver kaldt Arne, gik OL med hollandske Diederik van Silfhout sidste år. Ikke desto mindre fik Anna og Arne redet sig ind på en landsholdsplads på rekordtid, hvor de ved stævnet i Aachen satte en streg under at de var klar til et muligt EM, som de efterfølgende bliver udtaget til.

Jeg vil det lidt for meget
 Ligesom Annas holdkammerater tidligere har nævnt, er man nødt til at tænke på EM ligesom man gør vil gøre til alle andre stævner.
- Jeg tænker på EM som en hvilken som helst anden konkurrence, vi kan ikke gøre det bedre end vores bedste, men vi vil gøre alt i vores magt for at levere vores bedste. Jeg prøver altid at afdramatisere situationen, da jeg altid vil lidt for meget, fortæller Anna.
Samtidig har Anna også lidt andre vilkår end holdkammeraterne, som alle har haft deres heste i en del år. - Eftersom vi er et meget nyt makkerpar, har vi stadig en del vi føler kan blive forbedret. Men vi vil heller ikke forcere noget, så vi har haft en rolig periode efter Aachen.  

Vi skal ind i samme bobbel
For Anna betyder det en hel del at kunne gøre nogle af tingene selv, blandt andet at flette Arne. - Jeg vil, hvis muligt, gerne flette selv, da jeg føler vi kommer ind i samme bobbel. Så jeg har altid lavet en tidsplan aftenen inden. Samtidig har Arne dog sin faste groom med. Det er altid kun Anja og jeg som tager sig af ham, så vi er sikre på alt er som det skal være, og at vi altid ved hvordan han har det. Vi har også hans hollandske massør med, Dewi Bergman. Da det er topatleter, der skal toppræstere, og det gør man når man føler sig rigtig god i kroppen.

Udover det har Arne også sin helt egen finurlighed - når han er færdig med at gå til ridning, og man tager kandaret af, skal han have lov at klø sit hoved. Ellers står han ikke stille, fortæller Anna afsluttende. 

Her på Ridehesten håber vi på alt det bedste for Anna og de danske ryttere ved det kommende EM, hvor holdkonkurrencen starter på tirsdag. Følg med på EM's hjemmeside HER.

Følg EM-dressurrytterne på Ridehesten.com
EM er lige rundt om hjørnet, og for dressurens vedkommende består holdet af Anna Kasprzak, Cathrine Dufour, Agnete Kirk Thinggaard og Anna Zibrandtsen. Vi kender dem egentlig ganske godt de fleste af os, men der er altid plads til at lære mere om dem. I den forbindelse har vi på Ridehesten.com taget en snak med alle fire piger, hvor de hver især har fortalt om forberedelserne op til mesterskabet og løftet sløret for, om deres heste har nogle specielle vaner eller finurligheder under stævner. De sidste dage, har vi bragt interviews med Anna KasprzakAgnete Kirk Thinggard og Cathrine Dufour mens det sidste i dag er med Anna Zibrandtsen,

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald