Andreas er med i finalen

14-11-2014 09:24

Britt Carlsen

Andreas Helgstrand er gået videre til finalen i konkurrencen om at blive udnævnt til Danmarks unge erhvervsleder: I aftes blev han udnævnt til Årets Ejerleder og Future Winner 2014 i Nordjylland

Copyright Ridehesten.com

OL-rytter Andreas Helgstrand, der ejer virksomhenden Helgstrand Dressage A/S, fik torsdag aften vækstprisen Årets Ejerleder 2014 i Nordjylland.

- Vi har her en virksomhed med en meget sund økonomi, fantastisk flot vækst, og som samtidig formår at levere imponerende resultater på bundlinjen i en branche, der ellers ikke præsterer denne type vækstrater, fortæller partner Marianne Fog Jørgensen fra PwC i Aalborg. Andreas Helgstrand får prisen for at have været med til at at sætte Danmark og ikke mindst Nordjylland på verdenskortet.

En sjov oplevelse
- Det var helt vildt sjovt, og en rigtig god oplevelse, fortæller Andreas Helgstrand, der skal ind i den endelige finale næste onsdag i København. Mens det er en jury der har udpeget deltagerne og også vælger finalisterne til Årets Ejerleder, så er det stemmer på nettet, som er afgørende for prisen Future Winners, som Andreas også vandt i aftes i Nordjylland,

- Naturligvis er det dejligt for mig, at min forretning også kan blive anderkendt som en virksomhed på lige fod med de store virksomherder vi var i konkurrence med her i Nordjylland. For hestebranchen som helhed betyder det også, at man kan vise, at det faktisk kan lade sig gøre at drive en fornuftig, rentabel virksomhed også med heste. Det må da hjælpe, når man skal ansøge bankerne om lån til at bygge ridehal eller renovere sit staldanlæg, bemærker Andreas, og han fortsætter: - Med fornuft og viden, så kan man også i hestebranchen skabe en god forretning, men det kræver, som i alle andre virksomheder, gode medarbejdere og en positiv stemning på arbejdspladsen, så det er sjovt at komme på arbejde.

Mens der i hestebranchen længe har været tale om en vis afmatning fortæller Andreas, er der nu er så meget gang i handlerne som aldrig tidligerne og derfor gælder det for ham om hele tiden at sørge for, at der er gode heste i staldene i Vodskov, og det kan være noget af en udfordring. 

En topprofessionel virksomhed
- Her er tale om en topprofessionel virksomhed med meget motiverede medarbejdere og så simpelthen grundlæggende godt købmandskab. Der er ingen tvivl om, at det har været med til at bringe den op på den internationale lystavle i sin branche. Det er rigtigt godt gået, siger områdedirektør Henrik Lybæk fra Nykredit i begrundelsen for valget af Andreas Helgstrand og Helgstrand Dressage som vinder af titlen. 

Andreas Helgstrands konkurrenter opløbet om at blive Årets Ejerleder 2014 var Jens Frost Mikkelsen fra Intego A/S og Jesper Kold Sørensen fra Amanda Seafood A/S. Helgstrand og vinderne fra de øvrige seks regioner mødes 19. november i Hellerup, hvor landsvinderen kåres.

Se den præsentationsvideo der er blevet lavet af Andreas Helgstrand her og så kan du være med til at stemme på Andreas ved at følge linket her

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen