Andreas blev fejret med manér

26-04-2023 20:40

Annika Knudsen Lorentsen

I anledningen af Andreas Schous flotte femteplads i World Cup-finalen 2023, havde  familien Schou og teamet hos Absolute Horses i går aftes inviteret venner, familie, samarbejdspartnere og kollegaer til reception på Revsøgård

Copyright Ridehesten.com
Kram fra Andreas og Christian til avlerne Morten og Pia. Foto: Annika Knudsen Lorentsen

Det er ikke hver dag, at en dansk rytter opnår en topplacering ved en World Cup-finale, men netop dette præsterede Andreas Schou tidligere i april, da han i sadlen på den danskavlede hest Darc de Lux e. Darco/Contender (opdr. Morten Augustinus) red sig til femtepladsen i finalen. 

Det flotte resultat skulle selvfølgelig fejres, og derfor var venner, familie og samarbejdspartnere mfl. samlet tirsdag aften for at fejre Andreas, Darc og hele teamet bag det flotte resultat. 

Receptionen bød på hyggeligt samvær, og et par taler. Blandt andet fra Andreas og Christian Schou, som takkede alle der har været en del af rejsen på den ene eller anden måde. Brødrene, der driver Absolute Horses sammen, lagde for år tilbage en plan der skulle bringe deres team til dette niveau, og selvom nye mål allerede er sat, så var det på sin plads at fejre, at en milepæl på vejen er nået med et særdeles flot resultat. 

Copyright Ridehesten.com
Der var mange fremmødte til det private arrangement. Foto: Annika Knudsen Lorentsen

Andreas og Christians mor, Birgitte Schou, holdte ligeledes en tale, hvor hun fortalte lidt om vejen til der hvor Andreas og Christian står i dag. Hun fremhævede Andreas’ ihærdighed gennem de mange år, han har redet, og så slog hun fast, at det har sine omkostninger at nå så langt. Andreas’ hustru Janneke West-Schou, er en enorm støtte og så er det faktisk hende der har redet Darc i de første år.

Hun fremhævede også Christians indsats som den, der har mange roller og styr på alle tingene i kulissen – også som træner for Andreas.

– Der er et helt specielt bånd mellem jer to, understregede hun blandt andet. 

Hædring af Darcs avlere
En særlig plads ved receptionen fik avlerne af Darc de Lux, Morten og Pia Augustinus. For som Andreas understregede, så havde han ikke opnået dette uden Darc. 

Copyright Ridehesten.com
Avlerparret Pia og Morten Augustinus sammen med Andreas og Christian Schou. Foto: Annika Knudsen Lorentsen

Derfor overrakte brødrene Schou en flot buket til avlerparret, som understregede, at de er meget stolte af at følge Andreas i sadlen på en hest, som de står bag. 

Til stede ved receptionen var mange folk fra branchen, blandt andre landstræner Bo K. Møller og elitechef Annette Mosegaard. Sidstnævnte holdte en tale om hvor vigtig Andreas’ præstationer er for udviklingen af dansk springsport. 

– Andreas har sagt, at det ikke er umuligt, at Danmark kan få et hold med til OL i Paris i 2024, men også, at det kræver en alvorlig indsats. Og det har han ret i. Nogle synes, det er umuligt, fordi vi er et lille land, men jer tror, det er muligt, netop fordi vi er et lille land, hvor vi har et godt kendskab til hinanden, sagde hun blandt andet i talen. 

I det kommende Ridehesten magasin kan I læse et portræt af Andreas Schou. Her kan I blandt andet læse lidt om World Cup-finalen, om vejen dertil og om fremtidens mål.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen