49 springhingste godkendt i KWPN (opdateret)

02-02-2017 13:47
Avl

Ud af 85 fremstillede springhingste ved KWPN-hingstekåringen har 49 hingst opnået adgang til afprøvning. I går blev der godkendt 31, og tallet er i dag kommet op på 49

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ved den hollandske KWPN-hingstekåring i Den Bosch er afgørelsen faldet over de springbetonede hingste, hvor 49 af kollektionens 85 individer har fundet nåde for dommernes bedømmelse og har nu opnået adgang til afprøvning.

Disse 49 hingste beskriver forbundet som efterkommere af hingste, der har bevist deres værd, samt yngre faderhingst. De hollandske tophingste Verdi og Kannan har hver fået tre sønner godkendt. Desuden står yngre hingste some Flying Dream, Entertainer og Farfan M som fædre til den nye kollektion af godkendte hingste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Kåringskommissionens talsmand Cor Loeffen udtalte: - Vi har set en god kollektion af hingste, som har overbevist os både ved første og anden besigtigelse (forbesigtigelse og hingstekåring). De fleste indfriede vores krav til eksteriør og blodlinjer, og det skal nu blive en fornøjelse at se dem under rytter ved prøven. Selv om vi så en del uens løsspringning, så viste alle hingstene sig på en naturlig måde over springene, hvilket vi synes er en god udvikling af kåringen. Vi har godkendt hingste efter topbeskelere som Baloubet du Rouet og Big Star, og ikke mindst hingste med super afstamning og rigtig gode mødre. Vi har også godkendt flere hingste af udenlandsk afstamning for at forøge vores genbase.

Se resultatet af kåringen HER

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen