21.000 til åbnincsceremoni

24-08-2014 09:52

WEG - En parade af atleter fra 74 deltagerlande, lysshow og over 100 heste bød byen Cæn og gæsterne velkommen til syvende World Equestrian Games

FEI præsident HKH Prinsesse Haya  og den franske ministerpræsident Manuel Vallas åbnede legene i Normandiet i aftes. Det er første gang i legenes historie, at en ministerpræsident er tilstede ved legenes åbning, og de 21.000 begejstrede tilskuere skabte en fantastisk stemning på stadion.

- De frivillige (der er 3.000 af dem i Cæn) binder vores organisation sammen, og vi kan alle være stolte aaf dem. De er ambasadører for legene og for Frankrig, saglde og Laurent Beauvais, præsident for stævneledelsen.
Prinsesse Haya, talte på  fransk og engelsk, og hun udtrykte også sin taknemmelighed til alle involverede. "På vegne af alle her i aften, og alle i hele verden, der vil nyde disse syvende World Equestrian Games, jeg vil gerne takke de mennesker i Normandiet som så varmt og indbydende ghar taget imod os til denne smukke region", sagde Prinsesse Haya. 
"Jeg vil også gerne takke World Equestrian Games Foundation, Alltech, og de mange frivillige, som har givet så gavmildt af deres tid og energi. Og selvfølgelig vil jeg gerne takke alle de atleter, der er kommet til Normandiet for at forfølge deres drømme. Du er på toppen af din sport; du har fortjent din ret til at være her gennem dit hårde arbejde og engagement. 
"Uanset om du vinder eller taber, er jeg sikker på, at disse lege vil være et højdepunkt i din karriere. Jeg er sikker på, at du vil repræsentere vores sport godt. Jeg ønsker jer alle held og lykke.
Prinsesse Haya opfordrede den franske premierminister Manuel Valls at erklære legene åbne.
Den franske regering delegation  omfattede også Bernard Cazeneuve, indenrigsminister, Laurent Fabius, udenrigsminister, Stéphane Le Foll, landbrugsminister og regeringens talsmand, og Thierry Braillard, statssekretær for sport. 

Der er tradition for, at en official og en deltager ved legene sværger, på vegne af alle deltagere, at de vil respektere og overholde alle regler og konkurrere fair.
Anne Prain, formand for dommerkomiteen for Para-Dressur tog FEI løfte på vegne af dommere. Hun talte om fair play og integritet, mens atleternes tilsagn blev givet af Kevin Staut: "På vegne af alle ryttere, lover jeg, at vi deltager i Alltech FEI World Equestrian Games 2014 i Normandiet og respektere og overholde de regler, der styrer legene, vi forpligter os til en sport uden doping, i den sande ånd af hestens velfærd og sportsånd, til ære for ridesporten og æren for vores teams.
I alt 478.000 billetter af  500.000 udbudt til salg er allerede solgt før åbningsceremonien som gav publikum en fantastisk oplevelse.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev