Charlotte Kusk Berwald
1936 var på mange måder et begivenhedsrigt år. Stress anerkendes første gang som en sygdom, og i USA vælges Præsident Franklin D. Roosevelt til en anden periode som præsident. I Storbritannien abdicerer Kong Edward efter mindre end et år på tronen og kaster det britiske monarki ud i kaos. Ved årets Wimbledon-turnering er der dansk islæt, men desværre lykkedes det ikke Hilde Sperling at besejre Helen Jacobs fra USA i kvindernes finale. Sommerens store samtaleemne herhjemme var svømmepigen Edith Andersen, der som den første svømmede over Storebælt - en præstation, der tog hende knap otte timer.
Tyske krigsheste dekoreres
I Tyskland opsporede man de heste, der havde været krigsheste under Den Store Krig, det som vi i dag betegner som Første Verdenskrig. Alle de endnu levende krigsheste blev tildelt et lille jernkors, til at bære på seletøjet. På det lille jernkors var ordet "krigskammerat" indgraveret. Dette stod den tyske forening "Foreningen til Dyrenes Beskyttelse" bag.
Protest mod halekupering
I Tyskland var det blevet forbudt i 1934 at kupere hestes haler. I Danmark skulle vi helt op i 1953, før der kom et forbud mod kupering af raske hestehaler. Dette betyder dog ikke, at alle hestefolk støttede kupering af haler. Tværtimod gik debatten lystigt, og det er tydeligt at flere var imod. Modstanderne mente både at selve kuperingen var barbarisk, og at det var frygteligt at berøve hesten sit naturlige værn mod fluer og andre flyvende plager. For fortalerne handlede det om at man, ved at skære halen bort, kunne fremhæve hestens skønhed. Derudover var der det økonomiske. Ved at kupere hestens hale og klippe benene, kunne man få en jysk hest til at ligne en belgier og dermed få flere penge. Derfor kuperede flere landmænd halerne, før de solgte hestene til hestehandlere.
Superstjernen His Ex
De fleste årtier har deres helt egen superstjerne. En hest hvis navn man kan nævne, hvorefter alle ved hvem man snakker om. I 1980'erne var det uden tvivl Marzog, der strålede på ridesportens stjernehimmel og i 1930'erne var det fuldblodshesten His Ex, der, sammen med sin rytter, ritmester Peter Jensen brillierede i skoleridningens sværeste klasse. Ved OL i Berlin blev det desværre ikke til nogen medalje til ekvipagen, der sluttede som nummer syv. I military blev det dog til en dansk medalje. Det lykkedes for Hans Lunding på hesten Jason, som han i øvrigt havde lånt af kongen, at ride en bronzemedalje hjem til Danmark.
Ridning på landet og i byen
Ridesport, som vi kender det i dag, var primært udbredt ved de større byer. De fleste større byer havde nu egen rideforening, der var meldt ind i det nye rideforbund, Dansk Ride Forbund. De bedste muligheder for sportsridning fandt man dog i hovedstadsområdet hvorfor man begyndte at diskutere hvordan man kunne give folk i resten af landet bedre mulighed for at uddanne sig både i ridning, såvel som i hestens røgt og pleje. Der kom flere og flere konkurrencer som vi kender dem i dag, hvor man konkurrerede i skoleridning (dressur) og ridebanespringning. De vindende heste var ofte af irsk afstamning.
Mulighederne blev dog, som nævnt, bedre. Sportsrideskolen åbnede nordens største rideetablissement hvor der i ridehuset var plads til 600 stående og 450 siddende publikummer. Stedet kunne rumme 130 heste, fordelt i bokse og spiltove.