10-tal til Mildura

10-03-2018 09:03

Sussi Hjort Hollensted

Atterupgaards Mildura fik i dag et 10-tal i ridelighed af testrytter Patrik Kittel. "Ubeskrivelig dejlig at ride", lød hans begrundelse 

 

Copyright Ridehesten.com
Patrik Kittel på Atterupgaards Mildura.

Det var en veloplagt Patrik Kittel, der i morges gik i gang med at ride den første af de 24 heste i Blue Hors Unghestechampionatet i dressur, der havde kvalificeret sig til testrytterrunden i Jyske Bank Boxen i Herning. Med et imponerende cv, hvor den svenske landsholdsrytter selv har redet både VM, EM og OL flere gange, er det en meget erfaren dressurrytter, som i år er testrytter til unghestechampionatet i dressur. 

Kontakten er vigtig
Patrik Kittel vidste da også, hvad han ønskede sig hos en unghest.
- Det første, jeg lægger mærke til, når jeg sætter mig op på en hest er, hvordan den skridter, og om den virker tryg ved, at jeg sidder på den. Så tjekker jeg om der er kontakt mellem hesten og jeg, og om den reagerer på, hvad jeg signalerer til den. De unge heste skal både kunne reagere med det samme, når jeg beder dem om noget, men de skal også kunne slappe af. Det er meget vigtigt, fortæller den svenske toprytter. 

10-tal til Atterupgaards Mildura
Især Atterupgaards Mildura e. (Blue Hors Zack/ Lord Sinclair (opdr. Atterupgaard, ejer Stutteri Teglovnen ApS) begejstrede Patrik Kittel.
- Den var simpelthen ubeskrivelig at ride. Både trav og galop fungerede, og hun stillede sig til begge sider lige godt. Når man tjekker listen over, hvad en hest på den alder skal kunne, så var det hele der, fortæller Patrik Kittel.

Ser det samme som jeg 
Og 10-tallet vakte da også glæde hos rytter Carina Cassøe Krüth.
- Jeg er super glad. Hun fik jo ikke så gode karakterer i de andre runder, da hun kan blive lidt snæver fortil. Jeg synes, at hun er fantastisk at ride, og ser hende jo som en Grand Prix-hest. Derfor var det her jo rigtig rart, at Patrik Kittel også lagde vægt på de samme ting, som jeg, siger hun.
Atterupgaards Mildura ligger nu i spidsen med 380 point efter dagens testrytterrunde. I morgen skal de sidste otte heste i unghestechampionatet også testes af Patrik Kittel.

Overskud og humor
Trods ridningen af de mange heste, bød Patrik Kittel på både overskud og humor. Og da en af de unge heste trykkede sig lidt, da Patrik Kittel satte sig op på den, sagde han med et smil: “Ja, ja, jeg er ikke dansker, men tag det roligt - jeg er ok”. 

Der skal være fremdrift 
Trods humoren manglede der på ingen måde seriøsitet i Patrik Kittels vurdering.
- De unge heste skal gå fremad. De skal ikke gå for meget samlet her i starten. Jeg starter altid med at lægge dem frem, ud og lidt ned i starten. Og så lægger jeg mærke til, om jeg helt naturligt bare sidder godt i sadlen. Jeg skal ikke føle, at jeg skal tvinge mig ned i sadlen, når de traver, slutter han.

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen