Ydmyghed og klare holdninger

07-07-2015 07:14

Årets Klubleder i Dansk Ride Forbund, Charlotte Rask Boddum, er en ydmyg prismodtager, men også en erfaren næstformand med klare holdninger til både frivillighed og fællesskab

Copyright Ridehesten.com
Årets Klubleder Charlotte Rask Boddum, da hun fik overrakt prisen af Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand.

Det var gennem datteren Celine Boddum Clausen, at Årets Klubleder Charlotte Rask Boddum første gang stiftede bekendtskab med bestyrelsesarbejdet i Hjallerup Rideklub. – Jeg startede i forældreudvalget og nu har jeg været næstformand i cirka 10 år, fortæller Charlotte.

Charlotte er uddannet jurist og arbejder som IPR Rådgiver hos Patrade A/S – et firma, hun er medejer af. Tidligere har hun selv været aktiv amatørrytter, men i dag følger hun mest med fra sidelinjen, mens datteren Celine folder sig ud på dressurbanerne.

Det er uden tvivl juraen, som også har Charlottes primære bevågenhed i bestyrelsesarbejdet, for herigennem kommer der ikke bare styr på de mange love og bestemmelser, som en rideklub skal overholde, der skabes også et godt socialt miljø og ikke mindst gode arbejdsvilkår for de ansatte. Og netop fornuftige og værdige arbejdsvilkår for personalet interesserer Charlotte. – Vores ansatte skal have lige så gode præmisser, som ansatte i andre virksomheder, fortæller Charlotte, der i dag sørger for, at der er skriftlige kontrakter med samtlige af klubbens 14 fuldtidsansatte. Da hun startede i klubbens bestyrelse var der mange aftaler der kun var mundtlige, det er der lavet om på nu.

Charlottes fokus på en anstændig personalepolitik rækker også ud over selve ansættelseskontrakten, for de ansatte skal have fair arbejdsvilkår. – Det kan fx ikke passe, at lille Lises mor skal komme ind i ridehallen og råbe efter berideren, bare fordi der mangler fire halmstrå i boksen, uddyber Charlotte og fortsætter: – Engang indsamlede medlemmerne underskrifter mod en ansat, det er jo helt uhørt, der stod jeg helt af. Prøv at forestille dig, hvis dine kunder eller lignende lavede en underskriftsindsamling imod dig på din arbejdsplads.

Magasinet Ridehesten har været på besøg i Hjallerup Rideklub til en snak med Charlotte Rask Boddum, og du kan læse meget mere i julinummeret.

Læs meget mere i julinummeret af magasinet Ridehesten

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen