Wolkentanz II lever ikke længere

22-09-2015 13:22
Avl

I en alder af 20 år er hannoveranerhingsten Wolkentanz II død i sit hjem i Canada. Hingsten var kåret i Dansk Varmblod

Det er snart 7 år siden, at Johannes Westendarp og Tönne Böckmann solgte deres dengang 13-årige hannoveranerhingst Wolkentanz II til Nancy Schmidt, Crooked Creek, og Kathleen Sulz, Woodhaven Farm, i Canada. Nancy Schmidt meddeler, at det blev besluttet at aflive hingsten den 8. september, da hans sundhedstilstand har præget af alderdom.

Wolkentanz II e. Weltmeyer/ Ludendorff er avlet af Georg Brinkemöller i Georgmarienhütte og blev allerede som føl solgt til Johannes Westendarp, som uddannede hingsten op til Grand Prix-niveau og selv startede den i lilletur. Inden da var ekvipagen flere gange topplaceret ved Bundeschampionatet og deltog også ved UVM. Hingsten stod i Tyskland til avlstjeneste hos Böckmann og var i Danmark tilgængelig igennem først Katrinelund og sidenhen HP Horses.

I Tyskland har Wolkentanz II 22 afkom i S-dressur, 11 kårede sønner og 214 kårede hopper, hvoraf 38 er statspræmierede. Hingstens mest kendte afkom i sporten er uden tvivl Ulla Salzgebers Grand Prix-vinder, Wakana, hvis mor og helsøster er i avlen i Danmark. Desuden går vallakken Walk of Life international lilletur med danske Allan Schou.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen