Whitaker-brødre på Vilhelmsborg

11-02-2011 11:09

Signe Wiese

Will og George Whitaker, sønner af Ian Whitaker, og dermed nevøer til verdensberømte John og Michæl Whitaker, deltager i weekendens internationale springstævne på Vilhelmsborg.
Copyright Ridehesten.com
Will Whitaker deltager, sammen med sin lillebror George, i weekendens internationale springstævne på Vilhelmsborg. (Foto: Ridehesten.com)

Whitakernes dominans i den europæiske springsport blev grundlagt af de fire brødre John, Michæl, Stephen og Ian. John Whitaker er især kendt for sit makkerskab med springikonet Milton, og sammen med sin bror Michæl har han været en af grundpillerne i det engelske springlandshold i de sidste 30 år. I dag er de fire whitaker-brødres børn for alvor begyndt at markere sig på de internationale springbaner. John Whitakers søn, Robert, har repræsenteret England ved internationale springstævner de sidste mange år og været en del af det engelske landshold siden ponyårene Ellen Whitaker, datter af Stephen Whitaker, er i øjeblikket den 13. bedste springrytter i England og satser på OL-deltagelse i 2012. Ellens yngre bror, Joe Whitaker, var med det engelske juniorlandshold, der vandt bronze ved EM i 2006. Will Whitaker, søn af Ian Whitaker, vandt det individuelle europæiske mesterskab for juniorryttere i 2006 (hvor han var holdkammerat med sin fætter, Joe) og i 2007 red han sin første World Cup i Vigo, hvor han blev nummer tre. Kaster man et blik på den nyeste verdensrangliste fra FEI, ligger der fire medlemmer af Whitaker-dynastiet i top-100, nemlig Michæl Whitaker som nr. 45, Ellen Whitaker som nr. 57, John Whitaker som nr. 72 og Robert Whitaker som nr. 81.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald