Robert Whitaker vinder Grand Prix på fars avl

30-09-2021 18:15

Christine Krogh Frausing
Skribent

Robert Whitaker har vinder Arena UK Major Grand Prix på en hingst avlet af hans far, John Whitaker. Robert fortæller om hingsten, der har en lys fremtid foran sig

Copyright Ridehesten.com
Robert Whitaker under JBK Horse Shows. Foto: Ridehesten.com/Sarah Clement
Nyheden fortsætter efter annoncen

Robert Whitaker har netop vundet hans fjerde Arena UK Major Grand Prix . Hesten han rider er avlet af han far, John Whitaker, og er hingsten Vermento e. Argento.

– Jeg tog ham med til stævnet for at opbygge erfaring hos ham. Banen var svær, men meget lærerig for ham. Han sprang en fantastisk anden runde fortæller Robert til Horse and Hound.

Banen rytterne skulle igennem var på 13 forhindringer, og indeholdt alt fra høje, åbne lodrette og firkantede oksere, til tekniske linjeføringer. Kun fire af de 39 deltagende lykkes med at ride fejlfrit. Den 8-årige Vermento som Robert red, var en af de fejlfrie, og skulle derfor ud i en omspringning. Her var parret bedst, og de løber derfor med sejren.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Vermentos mor er hoppen Vicky Van De Grundeval, en tidligere international hest, der ligeledes blev redet af Robert. 

– Da jeg ikke rigtigt kunne finde en god hest, foreslog min far hans hjemmeavlede Vermento. Det virkede som et sikkert valg, da vi jo kendte ham. Vi bruger ham en smule til avl, men det helt store fokus er at gøre ham erfaren på en springbane, siger Robert til Horse and Hound.

Fakta
Lidt om Robert

Robert er søn af den tredobbelte olympiske deltager, John Whitaker. Robert selv har vundet seks EM hold guldmedaljer, samt en individuel bronzemedalje ved EM for pony, junior og ungrytter. Derudover har han deltaget i Nations Cup 25 gange.

Fold up

 

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing