WEG-hesten Nartan er død

31-12-2020 12:14

Annika Knudsen Lorentsen

Med hollandske Jeannette Haazen blev Nartan uddannet fra unghest til Grand Prix, og i 2010 overtog amerikanske Katherine Bateson tøjlerne og hun deltog blandt andet ved WEG i 2010. Nu er Grand Prix-hesten død i en alder af 25 år

Copyright Ridehesten.com
Jeannette Haarzen og Nartan da de vandt ved CDI i Hagen. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Nartan e. Jazz/Le Faquin blev født i 1995, men nu er den erfarne hollandske Grand Prix-hest gået bort i en alder af 25 år.

Vallakken blev trænet fra unghest til Grand Prix af den hollandske rytter Jeannette Haazen, og deres første store resultat var da de deltog i Pavo Cup-finalerne i 2000. I 2001 deltog de ved UVM for 6-års heste, hvor efter parret rykkede op på lilleturs-niveau. 

I 2005 kom vallakken til skade efter et spark fra en af de andre heste i stalden, og derefter havde han en lang skadespause. I 2006 var parret igen tilbage på stævnebanerne, og her vandt de det hollandske lilleturs-mesterskab og i 2008 blev de 4'er ved det hollandske mesterskab. 

I 2009 sluttede ekvipagen som 7'er ved World Cup-finalen i Las Vegas, de blev 6'er i det hollandske mesterskab og i 2010 vandt de det indendørs hollandske mesterskab, ligesom de vandt Kür ved CDI i Hagen. 

Copyright Ridehesten.com
Katherine Bateson og Nartan ved WEG i Kentucky. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Solgt til USA
Derefter blev Nartan solgt til amerikanske Katherine Bateson, som satsede på en plads på det amerikanske hold ved WEG i Kentucky 2010. Det lykkedes parret, og her sluttede de som nr. 19 i Grand Prix Special, mens det amerikanske hold endte som nr. 4. 

I 2012 blev vallakken pensioneret, og nu 8 år senere er han død i en alder af 25 år.

– Han var en hest der ændrede mit liv på så mange måder, fortæller Katherine til Eurodressage og fortsætter:

– Kentucky var en drøm der gik i opfyldelse. Den fantastiske hest bar mig rundt og jeg kan ikke takke ham nok. Han ændrede vores liv. 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen