WC-finalen i voltigering står for døren

10-01-2024 06:47

Det store World Cup-stævne i Basel, Schweiz begynder i denne uge, hvor danske Andreas Schou blandt andet er til start ved årets første World Cup-kvalifikation i springning. Derudover danner stævnet også rammen om World Cup-finalen i voltigering

Copyright Ridehesten.com
World Cup-finalen i voltigering finder sted i denne uge. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I den kommende weekend afholdes FEI World Cup i både dressur, springning og voltigering i Basel i Schweiz. I den forbindelse afvikles World Cup-finalen i voltigering.

Finalen begynder med en teknisk del på fredag og efterfølges af en fri opvisning om søndagen. Begge dele kan live streames via FEI.TV

I den tekniske del bedømmes atleterne ud fra hesten, øvelserne og med en kunstnerisk score. I den frie opvisning bedømmes atleterne ud fra hesten, teknik og med en kunstnerisk score.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Voltigeringsklasserne er inddelt efter køn, og her vil der være otte starter i hver kategori. Derudover vil der også være en pas de deux-klasse, hvor fem par er til start.

Til World Cup-finalen i 2022 vandt franske Manon Moutinho på 25 år den kvindelige konkurrence med en imponerende koreografi i den frie del.

Se hendes optræden her: 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen