Thomas Bach Jensen
Minibussen kører på onsdag, og den har kurs mod VM for Ungavlere i Østrig. I bussen vil være Inge Madsen og Rie Høper fra Ung i DV's forretningsudvalg sammen med de syv unge deltagere, der omfatter fire seniorer og tre juniorer.
I seniorafdelingen gælder det Sophie Asp Laursen, Anja T. Hansen, Rasmus Koch Christensen og Linnea K. Jansa, men de danske farver hos juniorerne skal forsvares af Anna Østergaard Madsen, Nicoline Holm Larsen og Sandy Knudsen.
Efter en overnatning på vej sydpå ankommer den danske delegation på torsdag og skal deltage i et aftenarrangement, der går ud på at få alle rystet godt sammen, hvorefter konkurrencerne løber af stablen fredag og lørdag på hestesportscentret i byen Stadl-Paura. Endvidere byder programmet på en afslutningsfest lørdag aften, hvor resultaterne fejres, og så er der en udflugt på programmet søndag, inden DV-bussen igen triller nordpå.
Ung i Dansk Varmblod har deltaget ved VM siden det første i 2001, og da mesterskabet afholdes hver andet år, har det været afholdt hvert ulige år. Danskerne har tradition for at være konkurrencedygtige og har ofte taget et godt indhug i de mange medaljer. Senest deltog det danske hold ved VM 2017 i Canada med fremragende resultat.
– Vi har trænet godt og de unge mennesker er klædt godt på efter flere kurser og træningssamlinger. Senest har vi haft samling på Blue Hors med to DV-dommere, hvor Johnny Hansen fra avlsledelsen har undervist i bedømmelse af løsspringning, og Jane Bech Jensen har undervist i mønstringsteknik, fortæller Inge Madsen, der ligeledes fortæller at mønstring er en af de sværeste discipliner, fordi man kan blive nervøs, og man skal arbejde sammen med en piskefører, og så får man først hesten et kvarter før, man skal på banen.
Der er mange medaljer og præmier at konkurrere om, fordi der er flere forskellige aldersgrupper, og så konkurreres der i bl.a. teori om heste (avl og sport), hvor man kender spørgsmålene på forhånd, eksteriør- og gangartsbedømmelse, eksteriør- og løsspringningsbedømmelse, mønstring og piskeføring samt soignering, hvilket foregår i et teamwork, hvor hele holdet skal arbejde sammen om at soignere den enkelte hest. Der foruden er der også holdkonkurrence i de forskellige discipliner på tværs af aldersgrupperne.