Udstyrsjunglen - hvilket udstyr er sikkerhedsgodkendt?

26-11-2021 06:24

Christine Krogh Frausing
Skribent

Der sker hele tiden udvikling indenfor udstyr til både hest og rytter, og det kan være svært at finde rundt i hvad der er godkendt. Her kan du se hvad der er godkendt af Dansk Ride Forbund til rytterens sikkerhedsudstyr

Copyright Ridehesten.com
Godkendt sikkerhedsudstyr er vigtigt, og derfor er det her gjort overskueligt hvilket udstyr du skal gå efter. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det kan være en jungle at finde rundt i, hvad der er godkendt sikkerhedsudstyr, og hvad der ikke er. Det er derfor vigtigt at vide, hvilket sikkerhedsudstyr der er godkendt af Dansk Ride Forbund, så du er sikker på at købe det rigtige. Sikkerhedsgodkendelserne skal overholdes til stævner i DRF regi, samt på rideskoler der er tilknyttet DRF. 

Ridehjelm

For et par år tilbage var der stor udskiftning i godkendelsen af ridehjelme. Den gamle godkendelse hed blot EN 1384, men efter år 2017 ændrede det sig til to tillande godkendelser. Det er derfor tilladt at bruge en hjelm med sikkerhedsgodkendelsen; EN 1384:2017 samt en med godkendelsen VG1.

Sikkerhedsvest

En sikkerhedsvest beskytter din rygsøjle, og skal anvendes af børn og unge, hvor angivet i reglementet. Når du vælger din sikkerhedsvest er det vigtigt at den sidder godt til, uden at stramme. Din lokale rideudstyrsbutik vil som oftest kunne hjælpe dig med at finde en der passer perfekt til lige netop dig. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

I klasser hvor sikkerhedsvest er påkrævet, skal vesten opfylde kravene til, og være mærket med følgende standarder:

  1. CE og EN 13158-20XX

  2. CE og EN 13158-20XX og Beta20XX Niveau 3

  3. EN1621-2:2014 (ej tilladt i terrændelen i Military)

 

DRF er bekendt med, at beskyttelsesbeklædning med standard EN1621-2:2014 både findes med og uden frontbeskyttelse, samt angivet i flere levels. Standarden er godkendt uanset, så beslutningen om hvorvidt der benyttes frontbeskyttelse eller ej, og om vesten er level 1 eller 2, ligger alene hos rytteren/forældrene.

I klasser, hvor godkendt sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning ikke er påkrævet i disciplinreglementet, må der rides med airbag-vest. Der må også rides med airbag-vest som supplement til sikkerhedsvest/beskyttelsesbeklædning i springning. En air-bag vest må gerne være bærer af et EN1621-2 godkendt rygskjold. Ingen air-vest er godkendt som selvstændig beskyttelse, hvor beskyttelsesbeklædning er påkrævet.

Dansk Ride Forbund

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner