Tyskland tilbage som europamestre

22-08-2013 18:38

Efter et formidabelt ridt af Helen Langehanenberg sikrede de tyske dressurryttere sig guld i en utroligt spændende holdkonkurrence, hvor hollænderne og englænderne placerede sig meget tæt efter

14 nationer kæmpede i holdkonkurrencen i dressur i dag, og Tyskland vandt for 22. gang holdguld ved Europamesterskabet. Ved seneste tre Europamesterskabet er guldet dog gået til Holland (2007 og 2009) og Storbritanien (2011).

I Blue Hors FEI European Dressage Championship 2013 i Herning blev det en helt utrolig spændende finale i holdkonkurrencen, der afvikledes i Grand Prix i dag. Tyskland fik sammenlagt 234,651, Holland 233,967 og Storbritanien 233,540 - altså meget marginalt!

– Dette EM er et sandt stykke historie, og nok det mest spændende EM vi har haft i mange år, sagde den tyske veteran og multi-medaljør Isabell Werth.
 
Det blev Helen Langehanenberg, der kom til at afgøre holdkonkurrencen med et fantastisk ridt på hingsten Damon Hill. Stemningen var helt elektrisk, da afgørelsen om guldet faldt i de minutter, ekvipagen var på banen.
– Jeg er meget stolt af Damie (Damon Hill), som reagerede på alle mine hjælpere, og vi kæmpede virkelig sammen i dag, sagde Helen Langehanenberg.
 
Selv om det hollandske hold var tæt på at vinde guld, så var de endnu tættere på tredjepladsen, idet briterne var under et halvt procentpoint efter hollænderne, der virkeligt kæmpede for guldet, men var tilfredse med deres sølvmedalje ifølge Wim Ernes.
 
De forsvarende europamestre fra Storbritanien truede tyskerne såvel som englænderne, selv om de mistede en af holdets stærkeste heste.
– Mistral Højris har været som rygradden i britisk dressur, så det var et stort tab for os, da Laura Tomlinson måtte melde fra, sagde den britiske chef d’equipe Richard Waygood, mens holdrytteren Carl Hester tilføjede:
– Det var forfærdelige nyheder for holdet, men med to nye medlemmer på holdet lykkedes det os stadig at vinde en medalje. Ingen guldmedalje, men jeg har heller aldrig prøvet at vinde bronze før!
Den individuelle topscorer i Grand Prixen, britiske Charlotte Dujardin, følte Valegro er blevet bedre og stækere siden sidste år. I Hickstead i sommer havde Charlotte og Valegro en del fejl, og ved pressemødet i dag fortalte Charlotte jokende, at hun i Hickstead høstede en ordentlig skideballe af sin træner Carl, og det ville hun ikke risikere at blive udsat for i Herning.

– Jeg havde Carl i tankerne i hver en eneste øvelse Valegro og jeg udførte! Det er en skøn og åben arena, og jeg nød virkeligt mit ridt idag, sagde Charlotte Dujardin efter at have sat ny verdensrekord i Grand Prix med en score på 85.942%.
 
Den tyske chef d’equipe Klaus Roeser sagde, at de hollandske og britiske hold virkeligt lagde pres på tyskerne i holdkonkurrencen.
– Helens ridt var de længste ti minutter, jeg har oplevet! Sporten i denne holdkonkurrence har været hel fantastisk, og alle var utroligt spændte på resultatet.

Det danske hold bestående af Anna Kasprzak, Lone Bang Larsen, Nathalie zu Sayn-Wittgenstein og Andreas Helgstrand blev nummer fire med knap 9 procentpoint op til medaljerne. Danskerne have kæmpet deres bedste og håbet til det sidste. Rytterne gav alle indtryk for, hvor specielt det var at ride på hjemmebane.

Se alle resultater HER

 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev